1999’u 2000 yılına bağlayan akşam. Ulucami altındaki dükkân satılmıştı, babam çeyrek asır o dükkânda işçi bir esnaf olarak çalıştığı için biz doğduğumuzdan beri orayı mekân bellediğimizden bizler için inanılmaz hüzünlü bir akşam yaşanıyordu.

Emek Çarşısına o zaman hayatta olan rahmetli amcamın dükkânına geçiş yaptı babam. 3 çocuk okutmak kolay değildi. O sene ben üniversiteye gitmek için hazırlanırken abim üniversitede kız kardeşim ortaokuldaydı. Tüm eğitim hayatımız süresince dershanelere gittik. İyi bir eğitim almamız için varını yoğunu, sermayesini bize aktardı babam. Bu sebeple satılan dükkânı almaya gücü yetmedi.

1999’ un son günü, televizyonlarda milenyuma giriş için bir coşkudur günler öncesinden tanıtımlar dönüyordu. Şehirde o gün kuruyemiş ve pastanelerde sıra vardı. Ben ellerinde market poşetleri ile alışveriş yapan insanları görürken bir yandan da çeyrek asırlık adresimizden mecburi taşınma ile yeni yıl coşkusunu bastırmıştım.

O gün babamın ne kadar üzüldüğüne şahit oldum. Hiç konuşmadık belki bunu ancak ömrü hayatım boyunca yeni yıla girerken; 31 Aralık akşamı bana umutlardan çok hüznü hatırlatır.

Geçtiğimiz sene tam da yılbaşından 1 hafta önce, babamı kaybettik. Covid babam rahmetli Ali Eleman’ ı bizden aldı. Aslında birkaç ay öncesinde bu sefer emek çarşısındaki dükkânı kapamış ve son videosunda “ bir devir kapandı” demişti. Gerçektende öyle oldu. Bir devir kapandı.

Hayatta örnek aldığım, alırken gurur duyduğum; şehir dışında yaşarken kendimi birine tanıtma durumu olduğunda “Saatçi Ali Eleman’ın” oğluyum diye gurur duydum hep. Bize bıraktığı en büyük miras tertemiz hayatı oldu.

Ve 1 yıl geçti. Sözüm ona geçti. Babamla birlikte halam, dayılarım, komşularım, yengelerimiz ve birçok akrabamızı ve dostlarımızı yitirdik koca bir yılda. Umarım 2022 herkes için daha sağlıklı ve umutlu geçer.

Bu vesile ile eş, dost, akraba ve baba dostlarımıza, Zonguldak esnafına minik bir duyurumuz olacak. 25 Aralık Cumartesi 13.30’ da Vefatın senesi olması nedeniyle inşaat aşamasındayken ziyaret ettiği , bitmiş halini görmeyi çok istediği Uzun Mehmet Camiinde dua okunacak. Uygun olanları bekleriz, olmayanlar için ise dualarınızı esirgemeyeceksin biliyorum, peşinen teşekkür ederim.