Türk siyasi hayatı 7 defa kesintiye uğradı. 6 defa Süleyman Demirel iktidarına yapıldı. 6 defa gitti 7 defa geldi. 28 Şubat 1997 darbesi Refahyol iktidarına Necmettin Erbakan, Tansu Çiller iktidarına yapıldı. Refah Partisi kapatıldı.

Necmettin Erbakan Başbakanlıktan istifa ettirildi. Refah Partisi içinden bir grup ayrılıp Ak Partiyi kurdular. Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Mehmet Ali Şahin, Abdullatif Şener, Dengir Mir Mehmet Fırat, Bülent Arınç vitrin isimler oldu. Anlayacağınız darbeciler kaybetti, milli görüşçüler kazandı. Darbeyi yapanlar hesap veriyor, mağdur olanlar hesap soruyor.

Çevik Bir Sincan’da demokrasiye balans ayarı yaparken sivil toplum kuruluşları darbe şakşakçılığı yapıyordu.
Türk-İş, Disk, Tobb, medya, 28 Şubat 1997 darbesinde Çevik Bir anlayışını destekleyip demokrasi düşmanı oldular.

12 Eylül 1980 ihtilalini yapan Kenan Evren ve 4 kuvvet komutanı da siyasetin seyrini değiştirmişti. 1983 yılında Turgut Özal tarafından kurulan Anavatan Partisi ihtilale tepki göstererek tek başına iktidar olmuştu. İhtilalciler derin izler bırakarak geberip gidiyor. Olan Türkiye Cumhuriyeti devletine oluyor. İhtilaller yapılmasa ülkemiz 70 yıl   geriye bırakıldı. Amerika güdümlü ihtilal yapanlar servetlerine servet katarken, fakir daha fakir oldu. Demokratik anlayış kalmadı. Avrupa’dan uzaklaştık.

22 yıl sonra darbeye maruz kalan anlayış, yolsuzluğu önlesin, yasakları kaldırsın, yoksulluğu önlesin. İktidardan şikayetçi olanlar ihtilal şakşakçıları, yapanın yanına kalmayacağını bilsin.

Türk siyasi hayatı yakın geçmişte 1961 ihtilali yaşadı. Kanlı ihtilalde  Başbakan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan idam edilmişti. 1971 ihtilalinde Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, yasaklı oldular. Yassıada’da ikamete alındılar. Yasaklı yıllarda Ecevit, şiir yazma yeteneğini keşfetti, Süleyman Demirel ise özgür kalınca siyasete yeni renk, yeni yol, yeni kadro planları yaptı. 12 Eylül darbesini yapan da Cumhurbaşkanı oldu, yapılan da oldu.

1961 Adnan Menderes, 1971 Süleyman Demirel, 1980 Alparslan Türkeş ve kadrolarına yapıldı. 28 Şubat 1997 Necmettin Erbakan Tansu Çiller, Muhsin Yazıcıoğlu gibi Refahyol iktidarını destekleyenlere yapıldı. Necmettin Erbakan rahmetli oldu, Muhsin Yazıcıoğlu haince suikastla şehit edildi. Tansu Çiller üniversitede hocalık yapıyor. Ankara ile sadece davet aldığında bağlantı kuruyor.   Cenazelere gidiyor.
Türkiye’de ihtilal yapılmasının arkasında dış güçlerin parmağı her zaman olmuştur. 1961 ihtilali Amerika ya da Rusya ile anlaşmalar arifesinde yapıldı. Amerika ile yola devam ettik. 1980 ihtilali Alpaslan Türkeş ve yetişen kadroları iktidara getirmemek için yapıldı. İhtilal yapılmasa ilk seçimde iktidar olacaktı. Türk milliyetçilerinin iktidarını önlemek Kenan Evren’e Nato tarafından verilmiş görevdi. 28 Şubat yapılmasa milli manevi kadro makine yapan fabrika kuracaktı. Bugün Aselsan’da yapılan savunma sanayi tankları helikopterleri tasarlanmış, üretim aşamasına gelinmişti. Milli savunmada yapılan atak önlenmişti; ancak recep Tayyip Erdoğan ve kurduğu kadro iktidar olunca savunma sanayimizde mili üretime geçti. 15 Temmuz bunun sebebidir.