Meclis Soruşturma komisyonu kararını verdi. Karar: 9 AKP’li vekilin ret, 5 üyenin de evet oyu ile 4 eski bakanın yüce divanda yargılanmasına gerek yoktur.

Kulaklarınıza inanamadığınızı duyuyorum.

Kararın nesine şaşırdınız anlayamadım ki. Bu iş zaten 22 Aralık’ta reddedileceğinin sinyallerini vermişti.

5 Ocakta tam karar verilecekken bilirkişinin bilgisine başvurulması, tam anlamıyla algı operasyonunu başlattı. Zaten bilinen gerçek; iktidar, yaklaşık bir yıldır çeşitli gerekçelerle seçimlerden kaçırmak için ipe un sermekteydi.

Bütün bu gelişmelere rağmen bendeniz bu saf kulunuz; Başbakan Davutoğlu’nun, “Harama bulaşanın kolunu keseriz. ”sözü ile Başbakan başdanışmanı Etyen Mahçupyan’ın "İnsanların büyük çoğunluğu Türkiye'de yolsuzlukların olduğuna inanıyor. Ak Parti seçmeninin de yarısı... Yapılan bir sürü çalışma var. Ak Parti seçmeni parti içinde yolsuzluklara bulaşmış insanların olduğunu düşünüyor.” açıklamaları milletvekillerin az da olsa vicdanlarının kurumadığı ümidini yaşatmıştı.

Yine bir saflık daha yaptık. Dönemin başbakanının olabilecek yargılama girdabına oğlunun da girebileceğini bildiğinden olaya el koyabileceği olasılığını hiç dikkate almadık.

Neymiş efendim.  Böyle bir suç yokmuş,

Bu paralel yapının hükümete karşı kumpas kurarak darbe girişiymiş.

Siz 10 yıldan fazla paralel dediğiniz yapı ile Genelkurmay Başkanını, gazetecileri, bilim adamlarını, yazarları davaların savcısıyım diyerek, cezaevlerine tıkın. Sonra arkanızı dönün kıs kıs gülerek alkışlayın. Hadi bir yere kadar topraktan yeni tarihli gazetelere sarıp gömdüğünüz çakaralmaz silahları çıkarıp darbeye kılıf yaptınız.

Sorarlar adama, bunlar darbe yapacaktı, silahları nerede?

Artık sağır sultan bile duydu. Ortaklık bozuldu. Sıra bakanlarınızın yolsuzlukla ilgili yargılanmasına geldi. Çamura yatmaya başladınız. Suçunuz yoksa kimden ve neden korkup yargılanmaktan kaçıyorsunuz?

10 üyesini kardeşim dediğiniz Abdullah gül’ün atadığı 17 üyeli anayasa mahkemesinin vereceği karardan da mı korkar hale geldiniz?   Tamam, yargılanmayı, sorgulamayı reddedip aklanmak istemiyorsunuz. Bugün kafanıza uyan komisyon üyeleri ile işi bağladınız diyelim.

Yarın“Soruların En zoru” bizleri bekliyor. Rabbimiz soracak mahşer-i Kübra’da.

Ayakkabı kutularındaki dolarlar, yatak odasındaki kasalar, yediyüzbin liralık saat ne oldu? Bunları nereden ve kimden aldınız?

İşiniz zor. Yerinizde olmak istemem.

Sonuç olarak önümüzdeki günlerde yüce divana gitme kararı mecliste oyalanacak.

Kararın çıkması için 276 milletvekilinin oyuna ihtiyaç var. Gizli oy kullanılacak seçimde muhalefet ve bağımsızların 224 oyu bulunuyor. Bu bloktan hiç fire olmazsa AK Parti’den en az 52 milletvekilinin Yüce Divan yönünde oy kullanması gerekiyor.

Bir saflık daha yapmama izin verin.

Bu meclisin AKP gurubundan dürüst, namuslu, vatansever, mahşer-i Kübra’dan korkan 52 milletvekili çıkar.