Zonguldak’ta yıllardır halk oyunlarına gönül veren halkoyuncular Çağdaş Anadolu Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği adı altında yeni bir oluşumda buluşturlar. Gerçekleştirilen yeni oluşum içerisinde halkoyunlarının yanı sıra farklı birçok alanda kurs hizmeti vermek de hedeflenirken oyuncular ilk günden itibaren sıkı bir şekilde çalışmaya başladı. Uzun yıllardır halk oyunlarıyla gönül veren Ali Arslan’ın başkanlığında kurulan dernekte ilk etapta Artvin, Trabzon ve Zonguldak yöresi halkoyunları ekipleriyle gösteriler hazırlanılması düşünülürken yıl içerisinde yurtiçi ve yurtdışı festivallerde Zonguldak kültürünü tanıtmak hedefleniyor.

Halkoyunlarına gönül veren herkesi yeni kurdukları ailenin içerisine davet eden Çağdaş Anadolu Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Arslan, “Çağdaş Anadolu Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği olarak, ilimizde yapmayı amaçladığımız sosyal faaliyetleri, hep birlikte gerçekleştireceğiz. Dernek yönetimindeki arkadaşlarımızla beraber, sürekli yeni etkinlikler planlayıp, halkımıza sunacağız. Daha sosyal, daha kültürel, daha duyarlı bir Zonguldak için el ele çalışacağız“ dedi.

Öte yandan Arslan, derneğin amaçlarını kurs, seminer, konferans, panel gibi eğitim çalışmaları düzenlemek, halk oyunları, halk müziği, drama, müzik, resim çalışmaları yaparak Zonguldak’ta yaşayan vatandaşların zamanlarını verimli ve olumlu değerlendirmeleri için çalışmalar yapmak olarak açıkladı. (Umut ERSES)