İstanbul’un Pendik ilçesinde faaliyet gösteren, Pendik Devrekliler Derneği tarafından ihtiyaç sahibi çocuklara yardım yapıldı.
İstanbul Pendik’te bulunan ve yıllardan bu yana dernekçilik alanında sosyal faaliyetler sıralamasında önemli adımlar atan İstanbul Pendikliler Derneği tarafından bir çocuk yuvasında kalan 0-13 yaş arası çocuklara yardımda bulunuldu.
Zonguldak Dernekler Federasyonu’nun katkıları ile yapılan yardımla ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Ziya Öncan, "Pendik’te faaliyet gösteren Devrekliler Derneği olarak Zonguldak Dernekler Federasyonu’nun katkıları ile İstanbul Valiliği Emrullah Turanlı Çocuk Yuvası’nda yaşamlarını sürdüren 0-13 yaş arası 54 evladımızın ihtiyaçlarını karşılamak için giyim, elektronik, beyaz eşya ve mutfak gereçlerinden meydana gelen yardımlarımızı gönüllü bağışçılarımızın destek ve gayretleri yuvanın ile ilgililerine teslim ettik. Tüm Zonguldaklılar adına heyet nezaretinde yuvada kalan çocukları ziyaret ederek gözlerinin içindeki heyecana hep birlikte tanıklık ederek günümüzü kimsesiz çocuklarla geçirerek bir nebzede olsa hayata tutunmalarına katkıda bulunduğumuza inanıyoruz. Bizler Pendik Devrekliler Derneği olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da toplumsal projelere imza atmaya devam edeceğiz ve bundan sonraki projemiz Suriye’de bulunan Bayır Bucak Türkmenleri’ne yönelik olacaktır” diye konuştu.