23 gün sonra boğazı kesilerek öldürülen Necla Sağlam cinayetini çözen Emniyet Müdürü Osman Ak gazetecilere “Müge Anlı’ya gerek kalmadı” diyerek Halkın Sesi’nin manşetine atıfta bulundu

ADI BİLE YETTİ

Kadırga Rampası’nda 24 Şubat tarihinde 23 yaşındaki Necla Sağlam’ın başına poşet geçirildikten sonra boğazının kesilerek öldürülmesiyle ilgili cinayette dün flaş bir gelişme yaşandı. Cinayetten 23 gün sonra Necla Sağlam’ın evine su tesisatı arızası için giden 36 yaşındaki Tolga K. polis tarafından gözaltına alındı. Dün gazetecileri tek tek arayarak Asayiş Şube Müdürlüğü önüne davet eden İl Emniyet Müdürlüğü 23 gün süren takibin sonunda yakalanan katil zanlısı Tolga K.’nın Asayiş Şube Müdürlüğü’nde olduğunu söyledi. Gazetecilerin yanına gelerek kısa bir değerlendirme yapan İl Emniyet Müdürü Osman Ak, “Şuanda Konuşamayız ama Müge Anlı’nın da gelmesine de gerek kalmadı” diyerek Halkın Sesi’nin cinayetten 3 gün sonra attığı ‘Polis 72 saatte çözemedi… Müge Anlı olsa çözerdi!’ manşetine atıfta bulundu. Ak, daha öncede katıldığı bir törende gazetecilerin sorusu üzerine ‘Müge Anlı gelsin açıklama yapacağım’ diyerek o manşete ne kadar içerlediğini hissettirmişti.

EVİ DİDİK DİDİK ARANDI

Emniyet Müdürlüğü ek binasına getirilen Tolga K.’nın ilk sorgusu sürerken, ekipler de bir taraftan alınan arama kararıyla katil zanlısının Ontemmuz Mahallesi Mimar Sinan Sokak’taki evinde incelemelerde bulundu.  Akşam saatlerinde Atatürk Devlet Hastanesi ek binasına getirilen cinayet zanlısı Tolga K., gazetecilerin ‘Cinayeti niçin işlediniz?’ şeklindeki sorusuna yanıt vermedi. Sağlık kontrolünde DNA testi için kan örneği alınan cinayet zanlısı Tolga K. daha sonra ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

SU TESİSATINI TAMİR ETMİŞ

Polisin uzun süren takibinin ardından gözaltına alınan katil zanlısı Tolga K.’nın cinayetten bir süre önce Necla Sağlam’ın evine alt kata akıtan su tesisatını tamir için geldiği, daha sonra sosyal medya üzerinden kurbanının profilini ve fotoğraflarını incelediği iddia edildi. Polis cinayetin detaylarıyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, emniyete yakın kaynaklar cinayetin tecavüz girişimi sırasında maktulün başını duvara vurarak darbe aldığını, katil zanlısının paniğe kapılarak genç kızın önce kafasına poşet geçirip boğmaya çalıştığını ardından boğazını keserek kafasını kopartmaya çalıştığını bildirdi.

TOLGA K. KİMDİR?

Gündelik işler yaparak geçimini sağlayan Tolga K. özellikle inşaatlarda tadilat işlerinde çalışıyordu. Anne ve babası ayrı olan Tolga K.’nın Ontemmuz Mahallesi’nde bulunan eski bir evde yalnız yaşadığı ve ekonomik sorunlar yaşadığı öğrenildi. 3 kardeşten biri olan Tolga K.’nın ağabeyinin yaklaşık 4 yıl önce intihar ettiği belirtildi. Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla dikkat çeken katil zanlısının, ‘Çüküyle var olmayı seçeni oradan asacaksın’ şeklinde bir ileti ve içerisinde temsili Azrail fotoğrafı yayınlaması içinde bulunduğu ruh halini de yansıtıyordu.  (Barış Doğan – Umut ERSES)