Zonguldak'ta beyin kanaması nedeniyle yoğun bakıma alınan 15 aylık bebeğin vücudunda kızarıklık ve morluklar fark edilmesi üzerine doktorlar durumu hastane polisine bildirdi.
Bebeğin durumuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Zonguldak'taki Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Aydemir Kale, "Hasta geldiğinde cerrahi müdahale gerektirmeyen bir beyin kanaması tespit edildi. Yoğun bakıma alınarak destek tedavisine başlandı. Şu an için durumu iyi. Muayene sırasında çocuğun el, ayaklarında, gövdesinde, yüzünde bazı kızarıklıklar ve morluklar gözlemledik. Bu da aklımıza çocuğun darp edilmiş olabileceği ihtimalini getirdi. O açıdan adli bir boyut kazanmış oldu. Gerekli incelemeler sonrası buna karar verilecektir" dedi.
Edinilen bilgiye göre, Kocaeli'de 15 aylık Z.K. isimli bebeğin rahatsızlanması üzerine ailesi, hastaneye başvurdu. Hastanede tedavi altına alınan Z.K.'nın beyin kanaması geçirdiği fark edilince ilk müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesine alınması kararlaştırıldı. Ancak yoğun bakım ünitesinin dolu olması üzerine bebek, Zonguldak'taki Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi Çocuk Acil Servisi'ne nakledildi. Minik Z.K.'ye müdahale eden ekipten Beyin ve Sinir Cerrahisi Araştırma Görevlisi Dr. Mehmet Kaya, vücudundaki kızarıklık ve morluklar rapor edilerek hastane polisine bildirilen bebeğin tedavisinin sürdüğünü söyledi. Polis bebeğin durumu ile ilgili soruşturma başlattı.

"KIZARIKLIKLAR VE MORLUKLAR VAR"
Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Aydemir Kale, 15 aylık kız bebeğin dün gece yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı olmadığı gerekçesiyle Kocaeli'den nakledildiğini ve tedavi altına alındığını belirterek, "Edindiğimiz bilgiye göre beyin kanaması mevcuttu. Hasta geldiği zaman da değerlendirildi. Gerçekten cerrahi gerektirmeyen bir beyin kanaması tespit edildi. Yoğun bakıma alınarak destek tedavisine başlandı. Şu an için durumu iyi. İlk geldiğinde biraz daha uykuya meyilliydi. Şimdi biraz daha hareketlendi. Canlandı. Muayene sırasında çocuğun el, ayaklarında, gövdesinde, yüzünde bazı kızarıklıklar ve morluklar gözlemledik. Bu da aklımıza çocuğun darp edilmiş olabileceği ihtimalini getirdi. O açıdan adli bir boyut kazanmış oldu. Gerekli incelemeler sonrası buna karar verilecektir. Adli tabiplerin ve emniyet güçlerinin değerlendirmesi sonrasında şimdilik durum böyle" dedi.

"ÇEŞİTLİ ZAMANLARDA OLUŞMUŞ"
Morluklarla ilgili aile ile görüştüklerini hatırlatan Kale, anne ve babanın da olayla ilgili fazla haberi olmadığını anlattıklarını ifade ederek, "Annesinin yakın bir zaman önce beyin ameliyatı geçirdiği bundan dolayı çocuğun takip eden bakan kişinin teyzesi olduğu öğrenildi. Teyzesinin evinde de farklı yaş gruplarından çocukların olduğu, bu izleri sorduğumuz zaman çocuğun oynarken olabileceği ya da düşme sonrası olabileceği söylendi. Tabii annesinin babasının da durumdan çok haberdar olmadığını anladık. Çeşitli zamanlarda oluşmuş morluklar vardı. Çok taze görünenleri de vardı. Üç-beş günlük olanlar da var. Çeşitli zamanlarda oluşmuş" diye konuştu.

"UZMANLAR DEĞERLENDİRECEK"
Doktorların morlukları fark etmesi üzerine soruşturma başlatıldığını hatırlatan BEÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal, "Beyin kanamasıyla Kocaeli'de hastaneye başvuran hasta, çocuk yoğun bakım ünitesinin yetersizliğinden dolayı üniversitemiz bünyesindeki çocuk yoğun bakım ünitesine yönlendirildi. Şu an yoğun bakım ünitemizde tedavisi devam ediyor. Genel durumu geldiği zamana göre daha iyi. İnşallah yakın zaman içerisinde genel durumunu toparlayıp sağlığına kavuşturacağız. Çocuğun vücudunda gerek yüz çevresinde gerek gövdesinde bazı morlukları mevcut. Ama bununla ilgili uzmanlarımız değerlendirecekler. İşin hukuki boyutu da var gibi gözüküyor. Bununla ilgili olayın detayları şekillendikçe daha net bir aşamaya gelinecek" şeklinde konuştu.Barış DOĞAN