Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) 8 aydır memur olarak çalışan 22 yaşındaki Necla Sağlam, evinde boğazı kesilmiş halde bulundu. Sağlam ile yaklaşık 2 ay önce çıkmaya başlayan ve Merkez ilçeye bağlı Beycuma beldesinde 112 Acil Servis’te çalıştığı öğrenilen S.C. sabah emniyet ekipleri evde inceleme yaparken apartmanının kapısının önünde uzun süre gözyaşı döktü.

Edinilen bilgiye göre olay, Olay dün sabah saatlerinde Meşrutiyet Mahallesi Bağlık Caddesi üzerindeki Karadeniz Apartmanı'nın 4. Katında meydana geldi. İddiaya göre, TTK’da 8 aydır memur olarak çalışan Necla Sağlam, önceki gün akşam saatlerinde arkadaşı Samet Coşkun’u eve davet ederek sohbet etmek istedi. Ancak arkadaşı C., görevde olduğunu söyleyerek gelemeyeceğini söylediği öne sürüldü.

Mesai bitiminden sonra dün sabah saatlerinde Necla Sağlam'a ulaşmak isteyen S.C, Sağlam’ın evine geldi. Cep telefonu çalmasına rağmen kapıyı açmayınca C., Sağlam’ın mesai arkadaşlarına haber verdi. Olayın polise de haber verilmesi üzerine eve gelen ekipler kapıyı açtı. Genç kızın cansız bedenini yatak odasının kapısının arkasında boğazı kesilmiş halde bulundu. Eve gelen sağlık ekipleri yaptıkları incelemede Sağlam'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

YETİŞTİRME YURDUNDA BÜYÜMÜŞ

Eve gelen Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından genç Necla Sağlam’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümünden mezun olduğu öğrenilen Sağlam’ın babasının cezaevinde olduğu ve yetiştirme yurdunda büyüdüğü öğrenildi.  Bir süredir bir apartta kaldığı ve 2 ay önce Karadeniz Apartmanına taşındığı öğrenildi.

MESAİ ARKADAŞLARI GÖZYAŞI DÖKTÜLER

Necla Sağlam’ın cesedini cenaze aracına konulduğu sırada bina önünde bekleyen mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadılar. Sağlam ile aynı büroda çalışan Cavit Arslan, “Sabahleyin haber aldık. Geldik polise haber verdik. Kimseyle problemi yoktu. Derdi olduğu zaman bize anlatıyordu. Böyle bir olay beklemiyorduk. Böyle bir olayın olacağı aklımızın ucundan bile geçmezdi. Olayı kim yaptıysa inşallah kimse bulunur. Polisler ailesine haber verecek. Babası da bildiğimiz kadarıyla hapisteymiş. Sabah arkadaşı kapıyı açmayınca bize haber verdi. Geldiğimizde polisler odadaydı” diye konuştu.

BAŞINA POŞET GEÇİRİLMİŞ

Öte yandan yatak odasında boğazı kesilerek ölmüş halde bulunan Necla Sağlam’ın, başına poşet geçirildikten sonra öldürüldüğü ortaya çıktı. Evde herhangi bir eşyanın zarar görmediği ve kapıda da zorlama olmadığı öne sürüldü.

Asayiş Büro Müdürlüğü ekipleri olayın ardından derinleştirdikleri soruşturmada Sağlam’ın erkek arkadaşı S.C., genç kızın işyerinden arkadaşı kadın K.Y ve Sağlam’ın kız arkadaşının sevgilisi H.T.olduğu öğrenildi.Zonguldak Adliyesi’ne getirilen K.Y. ve H.T. savcılıkça alınan ifadelerinin ardından Asayiş Büro Müdürlüğü’ne getirildi.

Polisin olayla ilgili genişlettiği soruşturması sürüyor. Barış DOĞAN – Umut ERSES