Ereğli Kadın Platformu tarafından yapılan açıklamada, babası tarafından cinsel istismara uğrayan çocuğa sahip çıkılarak, “13 Mayıs’ta Zonguldak Adliyesi önünde olacağız” denildi.

 

Zonguldak’ta yaşayan H.E. adlı bir baba kendi öz kızı P.E.’ye yıllarca cinsel taciz ve istismarda bulundu. Olay mağdur çocuğun Emniyet Müdürlüğüne giderek şikâyette bulunması üzerine ortaya çıktı. Polis tarafından gözaltına alınan tecavüzcü baba çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu. Yapılan duruşmalarda çocuğun ifadelerinden babanın küçük kızına da cinsel tacizde bulunduğu anlaşıldı. Yıllardır tehdit şantaj ve şiddetle kızlarına cinsel istismarda bulunan H.E için  en küçük kızı için ayrıca bir dava daha açıldı ve büyük kızının davasıyla birleştirildi. 13 Mayıs Pazartesi günü Zonguldak  Adliyesi’nde  görülecek davada küçük kızın ifadesi alınıp şahitler dinlenecek.

 

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Aileyle görüşen Ereğli Kadın Platformu üyeleri tecavüzcü babanın kendine iftira atıldığını söyleyip aile fertlerine maddi manevi baskı yaparak ceza almaktan kurtulmaya çalıştığını açıkladı.  Babanın baskısına ve cezasız kalmasına izin vermeyeceklerini söyleyerek Platform üyeleri, “Çocuklara karşı işlenen istismar suçunun affedilmesi ya da cezasız bırakılmasının, yeni istismar vakalarına davetiye çıkarmak anlamına geldiğini belirterek "sessiz kalmayacağız, bu davanın takipçisi olacağız" dedi.

 

13 MAYIS PAZARTESİ GÜNÜ, 14.00’DE ADLİYE ÖNÜNDE OLACAĞIZ

 

Mağdur çocuklara her yönüyle sahip çıkacaklarını, başka türlü davranmanın bu suça ortak olmak anlamına geldiğini çok iyi biliyoruz diyen kadınlar "Çocuklara karşı işlenecek yeni suçlara zemin yaratmamak için 13 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’de Zonguldak Adliyesi önünde olacağız. Çocuklara yönelik istismarın üzerinde yükseldiği başta erkek egemen değer yargıları olmak üzere her tür yaklaşımla mücadele etmeye kararlıyız. Bu doğrultuda tüm kadınları birlikte hareket etmeye çağırıyoruz" dedi.  Ereğli Kadın Platformu, bütün kadınları, mağdur edilen çocuklara sahip çıkmak o gün Zonguldak Adliyesi'ne çağırdı.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

 

Öte yandan Zonguldak Kadın Platformu üyelerinin de mahkemeyi takip edeceği ve mahkeme sonunda birlikte bir basın açıklaması yapılacağı da öğrenildi.(Haber merkezi)