Çaycuma’da yapılan 'Tarihi Eser Kaçakçılığı' Operasyonunda 11 kişi gözaltına alındı
Çorap Söküğü…

Çaycuma’da aralarında İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç’ın da bulunduğu tarihi eser kaçakçılığı operasyonu çorap söküğü gibi büyüdü. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tarihi eser kaçakçılarına yönelik başlatılan eş zamanlı operasyonda evlere yapılan baskında çok sayıda sikke ve topraktan çıkma tarihi eser ele geçirildi. Teknik ve fiziki takip sonucu yakalanarak gözaltına alınanların sayısı kısa zamanda 11’e ulaştı. 

OPERASYON SIR GİBİ SAKLANIYOR

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen operasyon kapsamında gözaltına alınarak il merkezine getirilen 11 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Atatürk Devlet Hastanesi Site ek binasında sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında sevk edildikleri Çaycuma Adliyesi'ne çıkarıldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada Helenistik, Roma, Yunan, Bizans ve İslami dönemlere ait sikke, heykel figürü, heykelcik, obje, pişmiş toprak kap, kolye ve yüzük gibi tarihi eserlerin bulunduğu öne sürüldü. Polis ve savcılık operasyonla ilgili bilgileri sır gibi sakladı.

70 YAŞINDAKİ ADAM SERBEST

Öte yandan gözaltına alınan 11 kişiden sadece 1 kişi Cumhuriyet Savcılığında verdiği ifade sonrasında serbest bırakılırken, geri kalan 10 kişi tutuklanma talebiyle üst mahkemeye sevk edildi. Serbest bırakılan kişinin 70 yaşında bir köylü olduğu öğrenildi. İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç’ın yanı sıra makam şoförü, kafeterya sahibi, müteahhit ve köylülerin bulunduğu 10 kişinin yargılanması gazete baskıya girdiği geç saatlerde halen devam ediyordu. İlçede yapılan operasyon özellikle Çaycuma ve Filyos’ta yapılan tarihi eser kaçakçılığının hangi boyutlarda olduğunu bir ez daha gözler önüne serdi.