Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, seyir halinde cep telefonu kullanımına ve emniyet kemeri takılmamasına yönelik drone destekli denetim gerçekleştirildi.

Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

“Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince; 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Belgesi’nde belirtilen Güvenli Sistem Yaklaşımı çerçevesinde, seyir halinde cep telefonu kullanımı nedeni ile oluşabilecek kazaların azaltılması ve emniyet kemeri takılmaması nedeni ile meydana gelen ölümlerin engellenmesi amacıyla, yol kullanıcılarında “Algılanan Yakalanma Riski Duygusunun”  sürekli ve üst düzeyde tutulabilmesi için Drone ile denetimler icra edilerek bilgilendirmeler yapılmıştır.

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığınca, meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek ve sürücülerde yakalanma duygusunu üst düzeye çıkarabilmek için sorumluluk alanımızda bulunan karayollarında drone ile denetim ve kontrollere devam edilecektir. Sorumluluk sahamızda karayolu ağını kullanan tüm yol kullanıcılarının mağdur olmamaları ve trafik kurallarına riayet etmeleri temennimizdir.”