Zonguldak’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde kömür ocağında meydana gelen iş kazasında 1 işçi yaşamını yitirdi. İşçinin, bir süredir istirahatli olduğu ve bugün iş başı yaptığı öğrenildi.

 Edinilen bilgiye göre olay bugün saat 15.00 sıralarında Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde meydana geldi. TTK’ya ait Karadon Müessese Müdürlüğü’ne bağlı Gelik İşletmesi’nde meydana gelen iş kazası sonrasında evli ve 2 çocuk babası 33 yaşındaki maden işçisi Hasan Özyer yaşamını yitirdi.

Yaklaşık bir aydır istirahatli olduğu öğrenilen talihsiz işçinin, bu gün iş başı yaptığı belirtildi. Madencinin cansız bedeni, sıkıştığı yerden kurtarılarak mesai arkadaşları tarafından üstüne çıkartıldı. 112 Acil Servisi ekipleri, işçinin hayatını kaybettiğini teşhis etmesi üzerine madencinin cansız bedeni battaniyeye sarılarak ambulansa taşındı.

 “DİREK İKİ DOMUZDAMIN ARASINDA GÖĞSÜNDEN SIKIŞTIRMIŞ”

 Kazanın yaşandığı bölgeye gelen TTK Genel Müdürü Burhan İnan yetkililerden bilgi aldı. İnan, “Karadon Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğü’nde Kartiye 1’de, eksi 260, eksi 360 kotları arasında çalışan birinci ocakta, tahkimat yaparken tavandan boşalan postadan kaçan işçi kardeşimiz iki domuzdamın arasına sığınıyor. Fakat o arada arkadan gelen bir direk iki domuzdamın arasında göğsünden sıkıştırıyor. Herhangi bir göçük altında kalma yok. İlk intiba büyük ihtimalle iç kanama sonucu hayatını kaybediyor. Ben bütün madencilik camiasına baş sağlığı diliyorum. Ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. İşçi kardeşimize de Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. 

İşçinin kurtarma çalışmalarında bulunan mesai arkadaşları ise yerüstünde gözyaşlarına boğuldu. Öte yandan işçinin cenazesi otopsi yapılmak üzere TTK’ya ait ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Barış DOĞAN