Zonguldak’ta kaçak maden ocağında 2 maden işçisinin göçükte mahsur kaldığı ihbarı polisi alarma geçirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler bölgede uzun araştırmalara rağmen herhangi bir göçük olayı tespit edemedi.
Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Kilimli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gelik beldesinde kaçak bir maden ocağında göçük meydana geldiği ve içeride 2 maden işçisinin mahsur kaldığı ve olayın gizlendiği ihbarını aldı. Bunun üzerine bölgeye TTK ekipleri başta olmak üzere UMKE ve AFAD ekipleri de sevk edildi. Olayın yaşandığı iddia edilen bölgeye gelen ekipler uzun süre soruşturma başlattı.
Ormanlık alanda gezen bir kişi ise ekipler tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişi ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Ekipler araştırma sonucunda ruhsatsız işletilen bir maden ocağı tespit etti. Soruşturmada ise herhangi bir göçük olayına rastlanılmadı. Tespit edilen madenin ihbar edilen maden ocağı olup olmadığı ise belirlenemedi. Öte yandan hastaneye de göçük vakası ile ilgili de müracaat olmadı.
Ekipler bölgedeki soruşturmanın ardından tutanak tutup olay yerinden ayrıldı.