Kars’tan Zonguldak’a inşaatlarda çalışmak üzere gelen 17 yaşındaki iki lise öğrencisinden biri Uzunkum’da denize girerken dalgalara kapıldı. Genç adam tüm aramalara rağmen bulunamadı

HAYALLERİYLE BOĞULDU

Adı Şahin Ölmez… Kars Ticaret Lisesi’nde son sınıfa geçen 17 yaşındaki Şahin, karne tatilinde para kazanmak için kuzeni Fırat Altun ve akrabalarıyla birlikte Kars’tan Zonguldak’a çalışmaya geldi. Yaklaşık 2 aydır Zonguldak’ta inşaatta çalışan Şahin Ölmez, dün aşırı sıcaklar nedeniyle çalışamayınca serinlemek için amcası ve kuzenleriyle birlikte Uzunkum’da denize girdi. Bir ara Fırat Altun’la birlikte yüzerken dalgalara kapılan Şahin Ölmez, boğularak gözden kaybolurken, kuzeni Fırat ise çevreden gelen vatandaşlar tarafından son anda boğulmaktan kurtarıldı.

KUZENLERİ KADER AYIRDI

Gençlik yıllarının en güzel yıllarını birlikte geçiren Şahin Ölmez ve Fırat Altun’dan geriye sosyal medyada paylaştıkları bu fotoğraf kaldı. Kars Ticaret Lisesi’nde son sınıfta okuyan ve üniversite hayaliyle para biriktiren iki kuzen dün her şeyden habersiz akrabalarıyla birlikte denize girdi. Karadeniz’in hırçın dalgalarında kaybolan kuzeni Şahin Ölmez’i arama çalışmalarını donuk bakışlarla izleyen Fırat’ın üzüntüsü yüzüne yansıdı. İhbar üzerine olay yerine gelen AFAD, Sahil Güvenlik, Deniz Polisi ve 112’nin tüm aramalarına rağmen Şahin’in cesedi bulunamadı. Akşam saatlerinde ise Uzunkum’a gelen helikopter havadan arama çalışmalarına katıldı. Öte yandan bugün Kocaeli ve Bartın’dan gelen balık adamların arama çalışmalarına katılacağı öğrenildi.