Emniyet Müdürü, Belediye Başkanı ve Karayollarına soruyoruz?

 

Hız kesici kasisler için daha ne kadar beklenecek?

 

Sık sık ölümlü kazaların meydana geldiği Zonguldak – Kozlu Karayolu için ciddi önlemler alınması, şart olmaktan çıktı

 

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Zonguldak’ın en sevilen insanlarından Serkan Sarı kendisine gece yarısı çarpan bir araç yüzünden canını verdi.

Aynı gün aynı yerde bir kaza daha olmuş ve bir genç kız yaralanmıştı.

Zonguldak -  Kozlu arasındaki karayolu bu tip ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarıyla çok sık gündeme geliyor, insanlar yok yere canından ve malından oluyorlar.

Söz konusu karayolu üzerindeki hız limitinin 50 km/h’dan 70 km/h’a yükseltilmesi de işin tuzu biberi olmuş durumda. Her ne kadar karayollarında 50 km/h’luk hız bisiklet hızıyla eş tutulup çağdışı görülse de kent içi yollar arasında görülen bu tip yollarda can kurtarıcı olabiliyor.

Bir başka can kurtarıcı önlem ise bu tip yollarda hız kesici kasislerin kullanılması. Zonguldak – Kozlu arasındaki yol adı her ne kadar karayolu olsa da, kent içi trafiğin bir parçası olduğundan ve araç sürücülerinin bu yolda gerek alkollü, gerekse çok hızlı seyretmeleri nedeniyle, hızlarının yapay önlemlerle düşürülmesi gereken bir yol kapsamındadır.

Bunun da çaresi belirttiğimiz gibi hız kesici kasislerin bir an önce bu yola belirli aralıklarla monte edilmesidir.

Bunun için de Zonguldak İl Emniyet Müdürü, Zonguldak ve Kozlu Belediye Başkanları ve karayolları yetkilileri bir araya gelmeli ve bir an önce halkın can güvenliğini sağlayacak çözümü üretmelidirler.

Aksi taktirde kamuoyu vicdanı bundan böyle bu yol üzerinde oluşabilecek üzücü olayların sorumluları olarak bu makamları muhatap alacaktır.

Şu da ayrı bir gerçektir ki, bu yolda bulunan veya  ilave olarak  yapılacak alt veya üst geçitler vatandaşların alışkanlığı olmadığından can kurtarıcı bir özellik taşımamaktadırlar ve 50 metrede bir de alt-üst geçit yapılacak diye bir konu da yoktur.

Sermet AKSU

 

 Zonguldak’ın en sevilen insanlarından biri olan Serkan Sarı’nın alkollü olduğu öne sürülen bir kişi tarafından araba ile çarpılarak yaşamını yitirdiği aynı gün aynı yerde bir kaza daha olmuş,  bir genç kız da kendisine çarpan bir araç yüzünden yaralanmıştı.

 

Zonguldak – Kozlu karayoluna belirli aralıklarla bir an önce hız kesici kasislerin monte edilmeleri artık şart olmaktan çıktı, vacip oldu. Bu yola alt geçit veya üst geçit değil, öncelikle hız kesici kasislerin gerektiği kamuoyunda konuşuluyor.