İddiaya göre, 42 yaşındaki B.T., uzaktan akrabası olan 17 yaşındaki Ö.Y.’ye evlenme teklifinde buldu. B.T. teklifi kabul edilmeyince iki kez de annesini istemeye gönderdi. Ancak Ö.Y. kendisinden 25 yaş büyük B.T.’yi istemedi. Genç kızın ve ailesinin istememesine rağmen B.T. rahatsız etmeye devam etti. Ö.Y.’nin attığı “Beni ve ailemi rahat bırak, ailemden uzak dur” şeklindeki mesaja B.T. “Köpek gibi havlama, geri zekalı” şeklinde cevap verince olay yargıya taşındı. Zonguldak 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında B.T., bin 500 lira adli para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, sanığın kasıtlı bir suçtan sabıkası bulunmaması dolayısıyla hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Annesi engelli, babası epilepsi hastası olan genç kız karardan memnun kalmadı. ’Amca’ dediği uzaktan akrabasının evlenme teklifini kabul etmeyen genç kız, B.T.’nin kendisini bu hayattan kurtaracağını söylediğini ve sürekli rahatsız ettiğini ifade etti. Derme çatma bir evde yaşayan, hasta annesi ve babasını çöpten topladığı ekmeklerle doyuran genç kız İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Benim hakkımda dedikodular çıkarttı. Mahalleliye ’ben onunla ilişki yaşadım’ gibi şeyler dedi. Benim için ’evlendi, boşandı’ bile dedi. Benim hayatımı mahvetti, benim günahıma girip iftiralar attı ben sokağa çıkıp kimsenin yüzüne bakamaz oldum” dedi.

GENÇ KIZ: “HAYALLERİM VARDI POLİS OLACAKTIM”

Çıkan dedikodular sonrası okulu bırakmak zorunda kalan 17 yaşındaki Ö.Y., “Ben 1 yıldır psikolojik tedavi görüyorum, ilaçlar kullanıyorum. Kafamı toplayamadığım için okulu bırakmak zorunda kaldım. Hayallerim vardı polis olacaktım hala daha istiyorum. Ben bu işin sonunu bırakmayacağım” şeklinde konuştu.