Kübra’nın abisi Hüseyin Efe:

“Kız kardeşimi tam 52 parçaya ayırmış”

İstanbul Çengelköy'de şizofreni hastası olduğu iddia edilen kocası tarafından öldürülüp, cesedi parçalandıktan sonra çöp konteynırına atılan Kübra Kart'ın cenazesi memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki baba ocağına getirildi. Kardeşi Kübra’nın cenazesini teslim alan abisi Hüseyin Efe, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kız kardeşimin geldiği tabutun içinde bir vahşet var. Kız kardeşimi tam 52 parçaya ayırmışlar” dedi.

İstanbul Çengelköy'de geçtiğimiz Pazartesi günü akşam saatlerinde şizofreni hastası olduğu iddia edilen kocası Tahir Kart tarafından öldürülüp, cesedi testere ile parçalandıktan sonra çöp konteynerine atılan Kübra Kart'ın cenazesi Adli Tıp'taki incelemenin ardından memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Cemaller Köyü'ne getirildi. Cenaze, caminin morguna konuldu. Vatandaşlar, ailenin evine gelerek, başsağlığı dileğinde bulundu.

KÜBRA’NIN ABİSİ HÜSEYİN EFE: “KADINLARIMIZ ŞİDDET GÖRÜYORLARSA, NE OLURSA OLSUN ANNELERİNE VE BABALA
RINA YAŞADIKLARINI ANLATSIN”

Kübra Kart'ın ağabeyi Hüseyin Efe, gazetecilere yaptığı açıklamada, kız kardeşini 17 yıl önce gelinliğiyle teslim ettiklerini söyledi. Efe, söyle konuştu:

"Kız kardeşimin geldiği tabutun içinde bir vahşet var. Kadınlarımızın başına ne gelirse gelsin, gittikleri yerde şiddet görüyorlarsa, ne olursa olsun kendi ailelerine, annelerine ve babalarına yaşadıklarını anlatsın. Kesinlikle anne ve babaları onlara sahip çıkar. Bayan kardeşlerimizden ricam budur. Kardeşim gibi saklaya saklaya, ‘abicim, annecim benim başım belada, beni kurtarın’ diyemeye diyemeye kardeşim gibi olurlar. Kız kardeşimi tam 52 parçaya ayırmışlar. Kız kardeşim 1,5 yıl önce köye gelmişti. Biz o zamandan beri görmedik kardeşimi görmemiştik” dedi.

Kübra’nın Eniştesi Şenol Fidan da Kübra Kart'ın yaklaşık 17 yıl eşine adeta kölelik yaptığını iddia ederek, “Ateş düştüğü yeri yakar. Huzurlu şekilde defnedemeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Merkeze gelerek kardeşinin 11 yıldır şizofreni olduğunu ve zaman zaman bu tür şikayetlerde bulunduğunu belirten Tahir Kart'ın ağabeyinin, eve döndüklerinde banyoda kan izi görmesi üzerine, polis çalışma başlatmıştı. Çalışmada, Tahir Kart'ın 16 Şubat'ta bıçakla eşini öldürüp parçalara ayırdıktan sonra pazar arabasıyla çöpe attığı iddia edilmiş, Kübra Kart'ın cesedi, çöp konteynerinde bulunmuştu.