23 yaşındaki evinde boğazı kesilerek vahşice öldürülen Necla Sağlam’ın katil zanlısı Tolga Kudu ilk kez hakim karşısına çıktı

“BEN YAPMADIM”

 

TTK’da memur olarak çalışan 23 yaşındaki Necla Sağlam'ı kent merkezindeki Kadırga Caddesi’ndeki evinde boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Tolga Kudu, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Cezaevinde iki kez intihar girişiminde bulunan Tolga Kudu, 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' ve 'geceleyin konut dokunulmazlığını ihlal etme' suçlarından açılan davada ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle bugün hakim karşısına çıkarken Zonguldak Adliyesi önü ise Sağlam’ın yakınlarıyla doldu taştı. Sağlam'ın bir yakını Adliye önüne cezaevi aracıyla getirilen Kudu’nun bulunduğu aracın kapısını açmaya çalışırken açamayınca kapıya tekme attı. Sağlam'ın erkek arkadaşının ayakta durmakta zorlandığı gözlemlenirken anne Serpil Gökyer ise, 'Çıkartın onu o araçtan, nasıl kıydın kızıma' şeklinde bağırdı. Anne Gökyer’i CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun zorlukla sakinleştirdi.

“BEN ÖLDÜRMEDİM”

Cezaevi aracından indirilen Tolga Kudu gazetecilere bağırarak 'Ben yapmadım. Ben öldürmedim. Bir kere doğru haber yapın' şeklinde tepki gösterdi. Hakim karşısında ise suçlamaları kabul etmeyen Kudu, iddianamede yazdığı gibi Sağlam’ın evine 2 kez değil 1 kez girdiğini söylerken, Sağlam’ın tırnaklarından alınan DNA’larla kendi DNA’larının uyuşmasına ise, “Haberim yok, bilmiyorum” dediği öne sürüldü.

Duruşma 10 Ekim 2016 tarihine ertelenirken bir sonraki celsede Kudu’nun, Necla Sağlam’ın evine girip çıktığını gösteren güvenlik kameraları kayıtları, başına geçirilen poşet gibi delillerin getirilmesi istendi.  (Umut ERSES)