Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kızgın sürücü tartıştığı polisi otomobilinin önüne alıp metrelerce sürükledi. Kendini otomobilin üzerinden yere atarak kurtulan polis yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.
Olay akşam saatlerinde Sarıkorkmaz Mahallesi Suphi Konak Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Suphi Konak Caddesi üzerinde megafonla hatalı park yapan sürücüleri anons ederek uyaran trafik polisi Yücel Kökçü, park halindeki 67 ER 810 plakalı otomobilin sürücüsü Recep Akarsu’nun (42) tepkisi ile karşılaştı. Kendisine ceza yazıldığını düşünen kızgın sürücü tepki gösterince trafik polisi Yücel Kökçü, kimseye ceza yazılmadığını anlatıp sakinleştirmeye çalıştı. Bir türlü sakinleşmeyen sürücü kendisinden kimlik istenmesine daha sinirlenip olay yerinden ayrılmak istedi.
Akarsu, kendisine engel olmak isteyen trafik polisi Yücel Kökçü’nün üzerine otomobilini sürüp, kaputun üzerinde yaklaşık 200 metre sürükledi. Kaputa tutunarak otomobilin altında kalmamak için uzun süre direnen trafik polisi, otomobil yavaşladığı anda kendisini yere atıp yaralandı. Olay yerinden kaçan sürücü otomobilini ara sokakta bırakıp kendisi de eve saklandı. Vatandaşların yardımına koştuğu trafik polisi için vatandaşlar, 112 ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 ekipleri yaralı polise ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra ambulansla Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yaralı trafik polisinin hayati tehlikesinin bulunmadığı, tedbir amaçlı bir süre hastanede tutulacağı öğrenildi.
Olay yerinden kaçan kızgın sürücü ise polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Yaralı polisin mesai arkadaşları ise sürücüye tepki gösterdi.
O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Kızgın sürücünün trafik polisini otomobilin üzerine alıp metrelerce tehlikeli bir şekilde sürmesi yakındaki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde sürücünün otomobili hızla sürdüğü, trafik polisinin ise otomobilin altına kalmamak için sıkı sıkı tutunduğu ve bir süre sonra kendisini yere attığı görülüyor.
Polisin olayla ilgili olarak başlattığı soruşturma sürüyor.