Zonguldak Adliyesi sitesinde yer alan ve Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz imzalı bir basın açılamasında geçtiğimiz günlerde meydana gelen silahlı saldırı sonucu zanlı olarak teslim olan U.C.A.’nın tutuklandığı açıklandı. Açıklama aynen şöyle:

İlimiz Kilimli ilçesinde 28/02/2016 tarihinde N.T isimli şahsa ateşli silâhla ateş edilmesi sonucu yaralanması nedeniyle Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ve daha sonra Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkinin sağlandığı, ancak yoğun bakıma alınan N.T'nin tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak vefat ettiğinin bildirilmesi üzerine olayla ilgili derhal Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmaya başlanmıştır. 

 Yapılan soruşturma sırasında N.T'nin kesin ölüm sebebinin ateşli silâh yaralanmasına bağlı olduğu ölü muayene ve otopsi sonucunda anlaşılmıştır.   

 Olayın şüphelisi olarak değerlendirilen U.C.A isimli kişi 01/03/2016 tarihinde avukatı ve olayda kullandığı düşünülen silâhla birlikte Kilimli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olmuştur.   

 İlgilinin ifadesinin alınmasını müteakip tutuklamaya sevk edilmiş ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmiştir.   

 Olayla ilgili soruşturmaya titizlikle devam olunmaktadır. Ayrıca soruşturma sonuçlandırıldığında bilgi verilecektir.   

 Kamuoyuna saygı ile duyurulur.