04-10 Nisan tarihleri arasında kutlanan Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtında çelenk koyma töreni düzenlendi. Törenin ardından İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve beraberindekiler Vali Ali Kaban’ı makamında ziyaret ettiler.

Valilik binası önünde düzenlenen törene Zonguldak Vali Yardımcıları Hüseyin Ergi, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma. Albay. Haluk Selvi, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, oda başkanları, daire müdürleri ile emniyet teşkilatı üyeleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Komiser Yardımcısı Merve Şen, Türk Polis Teşkilatının teknolojik gelişmeleri yakından takip edildiğini ve personeline sürekli eğitimler düzenlendiğini ifade ederek, “Emniyet Teşkilatı 1845 tarihinden günümüze kadar yaklaşık iki asırdır vatanın milletiyle bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzur ve güvenlikleriyle can, mal ve namus emniyetini sağlamak, insan hak ve özgürlüklerini korumak için zaman mefhumu gözetmeksizin cansiperane bir şekilde büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Bağlı olduğu yerleşik gelenekleri olan Türk Polis Teşkilatı bu kutsal görevini yerine getirirken 21. Yüzyılın kültürel ve teknolojik gelişmelerini yakından izleyerek kendisini sürekli eğitmekte ve yenilemektedir. Bugün teşkilatımız eğitim seviyesi sürekli yükselen nitelikli personeli ve kullandığı çağdaş teknoloji ile ülkemizde ve Dünya’da saygın bir yer edinmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Vatandaşla birlikte, vatandaş memnuniyeti odaklı bir hizmet anlayışını benimseyen, Zonguldak halkının güven ve desteğini kazanma hayreti içinde olan Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü personeli; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir” dedi.

Törenin ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı araçlar kortej halinde kent turu attılar.

EMNİYET MÜDÜRÜ OSMAN AK VE BERABERİNDEKİLER VALİ ALİ KABAN’I ZİYARET ETTİLER

Çelenk sunumunun ardından İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve emniyet personelinden oluşan bir heyetle Vali Ali Kaban’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak, hafta kapsamında ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade ederek “Bu seneki 10 nisan polis haftası etkinlerini biz o paralelde biraz daha durgun geçiyor. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü olarak hafta kapsamında huzurunuza geldik. Desteklerinizden dolayı minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Daha huzurlu bir Zonguldak oluşturmak adına 24 saat şehrimizde görevli olacağız” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Valisi Ali Kaban,  Türk Polis Teşkilatının 174. yılını kutlayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Güneydoğuda adeta bir harp içerisinde hayatlarını hiçe sayarak orada mücadele veren emniyet teşkilatımızın değerli mensupları olmak üzere bütün emniyet teşkilatımızın bu güzel günlerini kutluyorum. Bu verilen kutlu mücadelede kahramanca çarpışarak şehit olan bütün teşkilat mensuplarımızı burada anıyor Allahtan rahmet diliyorum. Geride kalan gazilerimize de uzun ömürler diliyorum. Son dönemde dikkat edilirse Emniyet teşkilatımız gerçekten çok büyük mesafeler kat etti. Yapısı itibariyle kolay değil yüz yetmiş küsür yıldan bahsediyorsunuz bu ciddi anlamda bir markadır. Bu kadar yılın birikimi çerisinde bugün sadece bu Zonguldak’ımızda değil tüm Türkiye’de emniyet teşkilatımız gerçekten yaptığı işin hakkını vermektedir. Bu işi gönül veren geçmişten günümüze kadar en eskisinden en yensine kadar bu bilinçle hareket ederek insanımızın güvenin sağlayarak rahat bir şekilde evinde kalabilmeleri huzur içerisinde sokağında dolaşabilmeleri ve sayamayacağımız bir özellikte üzerine düşeni fazlasıyla yapmaktadır. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da bu bilinçle, bu ruhla bu görevi yerine getirmeye devam edeceğine inancım tamdır. Zonguldak açısından değerli müdürümüzün varlığı kadromuzun sayıca az olmasına rağmen herkesin kendinin üstünde bir çabayla göreve sarılıyor olmaları bizim bir şansımızdır. Zonguldak açısından da Müdür beyin şahsında bütün arkadaşlarımızı kutluyor ve bundan sonra aynı ruhla hareket ederek insanımıza hizmet etmeye devam etmeleri hususunda kendilerine teşekkür ediyorum tekrar gününüz kutlu olsun” dedi. Barış DOĞAN