Şehidin Kuzeni Muhammet Girgin'den ilk açıklama...

Yeni polisti,İlk görev yeriydi 

İstanbul’da meydana gelen patlamada şehit düşen Zonguldaklı polis memuru 26 yaşındaki Hasan Bilgin’in Zonguldak’taki baba ocağına ateş düştü.
İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen patlamada şehit düşen 26 yaşındaki Çevik Kuvvet polisi Hasan Bilgin’in Zonguldak’ın Kozlu ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Acı haberin ulaştığı şehidin Kozlu ilçesine bağlı Saka köyü Çengelli Mahallesi’ndeki evinden feryatlar yükseldi. Acı haberi alan şehidin babası Yaşar Bilgin ile annesi Aynur Bilgin’in gece İstanbul’a gittikleri öğrenildi. Şehidin babannesi Nebiye Bilgin’e ise acı haber sabah saatlerinde verildi. 112 sağlık ekipleri de evin önünde hazır bekletildi.
Şehit Hasan Bilgin’in yaklaşık bir yıl önce polislik sınavlarını kazandığı ve göreve başladığı belirtildi. Bekar olan şehidin naaşının İstanbul’daki törenin ardından Kozlu ilçesine getirileceği öğrenildi.

Kaymakamdan taziye ziyareti
Öte yandan Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kozlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek taziyede bulundu. Şehidin 43 yaşındaki kuzeni Muhammet Girgin de polis merkezi önünde taziyeleri kabul etti. Kaymakam Karakaya, "Biz de başsağlığına geldik. Siyasi parti yöneticilerimiz de Emniyet Müdürlüğü binamıza gelerek başsağlığında bulundu. Allah rahmet eylesin. Ne desek boş. Şu an aileden İstanbul’da olanlar var. Arkadaşlar takip ediyorlar" diye konuştu.
Şehidin kuzeni Muhammet Girgin, "Acımız büyük. Ne desek boş. Teröre lanet olsun. Vatana her zaman için canımız feda. Başka söyleyecek bir şey bulamıyorum. Diyecek bir şey de yok. Büyüklerimiz her zaman için ellerinden geleni yaptılar. En son bayramda görüşmüştük. Bu sabah 06.30 sıralarında acı haberi aldık. Yeni polisti. İlk görev yeriydi. Bekardı. Tam yerleştiği zaman evliliği düşünülüyordu. Saygılı, sevgili bir kardeşimizdi. Her zaman büyüklerine, küçüklerine sevgisini, saygısını gösteren bir kardeşimizdi. O yüzden acımız daha büyük" dedi.