Zonguldak’ta , gece saatlerinde 30 yaşındaki Mustafa Şeras ve 21 yaşındaki Filiz P., ormanlık alanda, otomobil içinde tabanca ile vurulmuş halde bulundu. Sabah saatlerindeyse olayla bağlantısı olduğu iddia edilen 31 yaşındaki Burhan Öztürk’ün, evinde tabancayla ile intihar ettiği bildirildi.

Olay, dün gece saat 01.00 sıralarında Çınartepe Mahallesi Sakin Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, V.G. gün içerisinde sevgilisi olduğunu söylediği 21 yaşındaki Filiz. P. ve Mustafa Şeras (30) ile buluştu. Saat 19.00 sıralarından itibaren sevgilisi Filiz P.’ye ulaşamadığını, arkadaşı D. isimli kadına sorduğunda ise, Fındıksuyu mevkiinde olduklarını öğrendi. V.G., S.K.isimli arkadaşı ile Çınartepe Mahallesi Fındıksuyu mevkiine gittiğinde, ormanlık alanda park halindeki aracın içine F.P. ve Mustafa Şeras’ı kanlar içinde buldu. Mustafa Şeras’ın nefes almadığını, Filiz  P.’nin ise nefes aldığını fark eden V.G. ve S.K., Filiz P.’yi  67 T 0352 plakalı araçla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne getirdi.

BAŞLARINDAN VURULDULAR

F.P.’yi hastaneye getiren V.G. ve S.K. isimli kişiler polise verdikleri ifade doğrultusunda olay yerine giden polis ekipleri, 67 DY 061 plakalı aracın içinde Mustafa Şeras’ın (30) başının arkasından tek kurşunla vurulmuş halde buldu. Kendisine haber verilen Cumhuriyet Savcısı’nın inlemelerinin ardından, Şeras’ın cesedi otopsi yapılmak üzere Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Araç içerisinde ise, yapılan incelemede olayda kullanılan tabanca ve çok sayıda mermi bulundu. Araç incelenmek üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne çekildi. Sol göğsü, sağ omzu ve kafasının arkasından yaralanan F.P.  Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalesinin ardından, Eskişehir Orhan Gazi Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edilirken, V.G. ve S.K.polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

CİNAYETİ İŞLEDİĞİ İDDİA EDİLEN KİŞİ İNTİHAR ETTİ

Cinayet ile bağlantısı olduğu iddia edilen 31 yaşındaki Burhan Öztürk ise, sabah saatlerinde Karaelmas Mahallesi'ndeki evinde tabanca ile başına tek el ateş ederek intihar etti. Komşularının ihbarı üzerine eve gelen polis ekiplerinin incelemesinin ardından Öztürk'ün cesedi, otopsi yapılmak üzere Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ekipler Filiz P. Ve Mustafa Şeras’ın arkadaşları olan Burhan Öztürk'ün intiharda kullandığı tabancaya ve boş kovana el koydu. Polis, Öztürk'ün evinde bulunan boş kovan ile otomobildeki boş kovanları, elde edilen 2 tabancayı ve Öztürk'ün ayakkabısından alınan çamur örneğini cinayetin işlendiği yerdeki çamur örneği ile karşılaştırmak üzere laboratuara gönderdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin arka koltukta oturan kişinin, önde oturan Filiz P.’yi ve Mustafa Şeras ile başlarının arkasından vurup kaçtığı ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Ölen gençlerin arkadaşları, tedavisi süren Filiz P.’nin kent merkezinde bir otelde kaldığı, para karşılığında erkeklerle ilişkiye girdiğini ileri sürdü.  Olay ilgili soruşturma sürdüğü öğrenildi. (Barış Doğan)