“ Kapatılacak, örtülecek bir olay değildir. Görevli makamlar gereğini yapmalı, olayı aydınlatmalıdır”

Basın muhabirlerine ve habercilere yapılan saldırı girişimi çok çirkin..

Saldırganların siyasal kimliği hiç önemli değil. Siyasal kimliği ve siyasal niteliği olamaz zaten. Yapılan çok çirkin bir “Küçük Mafya” eylemidir. Saldırı eyleminin akıl ve insanlıkla bir bağı yok. Amigolaşmış kuklaların cahilane bir saldırısı olarak değerlendirilmeli.

Diyelim ki solcusunuz. Sağcı ve AKP’li olarak nitelediğiniz Pusula Gazetesini hedef alacaksınız..  

Cüneyt Özfidan, Pusula Medya’da emeği ile çalışan, gencecik bir emekçi. Ne patron, ne de yayına, haberlere, köşe yazılarına yön veren bir konumda değil..

Diyelim ki, Sağcısınız..  Sol görüşe yakın haberler ve yorumlar yapan, Halkın Sesi Gazetesi hedefiniz. Barış Doğan, Halkın Sesi  Gazetesi’nin yalnızca bir çalışanı. Habercilik ve muhabirlikle ekmeğini kazanan bir emekçi. Barış Doğan’ı hedef almanızı nasıl açıklayacaksınız?

Kamu kurumu AA’da görev yapan, muhabir Ferdi Akıllı arkadaşımız kime düşmanlık yapmış, kimin kinini çekmiştir? Görevini yapmaktan başka ne suç işlemiştir?  

Gazeteleri neden hedef alıyorsunuz? Gazeteler haber ve bilgi kaynağımızdır. Düşünce sunma yorum yapma hakkına sahiptir. Beğenmeyen okumaz. Neden korkuyorsunuz? Gazetelerin, gazetecilerin halkı etkilemesinden mi? Bu zaten yasal olarak asli görevi onların. Yanlış işlerin içinde olmayın. O zaman sizi kimse hedef alamaz.

Neden böyle yapıyorsunuz? Neden suçsuz ve masum insanlara saldırıyorsunuz. Sizi yönlendiren birileri var çünkü. Akli zafiyetinizden yararlananlar var. Kişisel hırs amaçları için sizi bir koyun sürüsü gibi güdenler var. Saldırganlığınız nedeni, emek yoğun üretimden kaçmak için birlerinin peşinde amigolaşmak, mafyalaşmak. Bu yol sapanlar maden emekçisi olamaz.

Zonguldak Madenleri bu noktaya geldiyse, yarı yarıya bu tür kişilerin sayesinde çöküşe doğru yol aldı.

Gerçek Maden işçisi, madenci kisvesi altında, binlerce yer altı işçisinin alın terini sömürmez.. Binlerce Zonguldaklı işsiz gencin hakkını gasp etmez.        

Ülkemizde ve ilimizde basına verilen değer belli. Zonguldak’ta yayın yapan yerel basın kuruluşları büyük bir ekonomik sıkıntı içindeler. Basın çalışanlarına verebilecekleri oldukça sınırlı.

Dolayısıyla, haber muhabirliği tümüyle gönüllü yapılan bir kamu görevidir.

Yerel muhabir ve haberci arkadaşlar, düşük ücretle çalışan, çoğu zaman asgari geçim standartlarının altında bir gelire sahipler.

Halkın Sesi Gazetesi, Pusula Gazetesi, AA’ya; Muhabirlerimiz Cüneyt Özfidan’a, Barış Doğan’a, Ferdi Akıllı’ya yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Zonguldak Valisi Sayın Kaban’ı, Cumhuriyet Savcısı ve Basın Savcısını, İl Emniyet Müdürü Sayın Osman Ak’ı göreve davet ediyorum. Olayın kapatılmamasını, sorumlu kişilerden kamu adına hesap sorulmasını; saldırı için kimin, kimlerin neden özendirdiği ortaya çıkarılmalı, basın kuruluşlarına ve kamuoyuna bilgi verilmelidir.

En azından ben, Araştırmacı Yazar Erol Sarıal olarak, mülki amirlerden, Emniyetten ve yargı makamlarından bilgi bekliyorum.