Geçtiğimiz günün gerek ulusal, gerekse yerel gazetelerinin manşetlerinde şöyle bir haber vardı:

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca Trakya’dan seslendi:

“Sorunlarımızı çözmesi gerekenler basını bitirmeye çalışıyor”

Teşhis doğru, teşhisi koyan da bu ülkenin yetkili isimlerinden biri…

Şöyle gelişmişti olay;

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, teşkilat ziyaretleri kapsamında gittiği Tekirdağ’da Batı Trakya Gazeteciler Cemiyeti’nde Tekirdağlı gazetecilerle buluştu.

TGF Genel Başkan Yılmaz Karaca, burada yaptığı konuşmada “Basın bitiyor diyoruz sesimizi duyan yok. Basının sorunlarını çözmesi gerekenler, Anadolu basınını bitirmek için çabalıyor. Basının yaşadığı sorunlar, İletişim Başkanlığı’nın umurunda bile değil. Ne yazık ki, Anadolu basınının bitmesi için elinden gelen çabayı gösteriyor. Tasarruf tedbirleri örneğin; sanki düğmeye basılmış Anadolu basınını bitirmek için. Tasarruf tedbiri yapmak için başka şey mi kalmadı? Sayın Fahrettin Altun elini basının üzerinden çekmesi lazım. İletişim Başkanlıgından randevu bile alamıyoruz. Anadolu basını mağdur çalışanlar mağdur diyoruz, ses yok!” dedi.

Genel Başkan Yılmaz Karaca konuşmasında, şunları dile getirdi:

“Anadolu basını bitiyor. Özellikle pandemiden sonra gazetelerin, radyoların, televizyonların sorunları daha fazla arttı. Basın emekçilerinin birçoğu ne yazık ki asgari ücret bile alamıyor. Hep söylüyoruz; basına mutlaka destek paketi çıkarılmalı, basın çalışanlarına destek olunmalı. Biz yerel gazetelerin can çekiştiğini söylerken, üstüne üstlük tasarruf tedbirleri ile yerel basını yok etmek gibi bir çaba içerisine giriyorlar. Öte yandan, Basın kartı ile ilgili sorunlar da çok fazla. Basın kartını hak eden meslektaşlarımız kartlarını alabilmek için çok uzun süreler bekletiliyor, birçoğuna ise verilmiyor. Sorunlarımızı çözmesi gerekenler kılını bile kıpırdatmıyorlar. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı basının sorunlarından bihaber durumda”

Karaca, internet medyası ile ilgili de büyük sıkıntıların yaşandığına dikkat çekerek, “Ancak nedense bir türlü meclisten bu konuyla ilgili yasa çıkmıyor” diye konuştu.

Batı Trakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necmi Işıksal da yaptığı konuşmada, Anadolu basınının en büyük gücünün birlik ve beraberlikten geçtiğini belirterek, “Türkiye Gazeteciler Federasyonu çatısı altında olmaktan mutluyuz. Bu birlik ve beraberliğin bir parçası olmaktan gururluyuz. Sorunlarımızı dinleyen ve çözmek için gündeme taşıyan genel başkanımız ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Evet;

Haber bu…

Durumlar da bildiğiniz gibi…

Basını bitirmeye çalışıyorlar,

Bu da kaçınılmaz gerçek ve gelecekteki sonumuz!.