Başka kapıya
     AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın hafta sonu yapılan Danışma Meclisi toplantısında partilerine geçmek isteyen belediye başkanları olduğunu söyledi.
      Bunun üzerine adları geçen CHP’li Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş ve CHP’li Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’la ilgili olarak CHP İl Başkanı“Bu saatten sonra tüzüğümüzün gerekli neyse o yapılacak ve kendi bilgilerine başvurulacaktır. Geldikleri yere gittikleri görülüyor” sözleriyle tepki gösterdi.
   İnanılır gibi değil, bu nasıl açıklamadır? AKP sinsi planını kurmuş, uygulamaya koymuş. Yöneticilerimiz bu planı boşa çıkaracaklarına sanki çanak tutuyorlar.
    Bana düşmez ama Ey AKP’liler.
1- Bütün engellemelerinize rağmen görevlerini başarı ile yürüten CHP’li belediye başkanları Onurlu, şerefli insanlardır.
2-Kendilerinin başkan, seçilmelerinde zaman ve emek harcayan CHP’ lilerin onurlu, şerefli oylarını çalarak AKP’ ye veremezler, vermezler.
3- Sayenizde ülkemizin çok zor bir süreçten geçtiği şu günlerde, kirli senaryolarınızı özveri ile çalışan başkanlarımız boşa çıkaracaktır.
  Hala anlayamadınız mı?
  CHP’ den size ekmek yok. Başka kapıya.
*****                             ******                                      *****
 
Kayseri pazarlığı
    Geçtiğimiz günlerde sn Başbakanımız Avrupa Birliği ile yapılan toplantıda, Avrupalı beyefendiler, Suriyeli mültecilerin ülkelerine gelerek huzurlarını kaçırmamaları karşılığında 3 milyar avro vermişler. Başbakanımız beğenmemiş üstüne 3 milyar avro daha isteyivermiş. Buna da Kayseri pazarlığı yaptım diyerek kendine göre kurnazlık yapmış.
         Fıkranın yeri geldi:
              Rastlantı bu ya, Kayserili ile Karadenizli laz tren kompartımanında birlikte seyahat ederlerken laz Kayseriliden sigarasını yakmasını ister. Kayserili uyanık ya saf gördüğü lazın sigarasını el fenerinin ışığı ile yakmaya çalışır. Bu dakikalarca sürer. Sigara yakma işlemi sürerken Kayserili içinden “bu laz ne kadar saf dakikalardır ışık tutuyorum, hala sigarayı yakacağım diye uğraşıyor”, laz ise “bu kayserili kendini kurnaz zannediyor, pilini bitiriyorum farkında değil” der.
    Hemen belirtelim, benzetmede hata olmaz. Asla, kimseyi ya da bir yöreyi inciterek küçük göstermek ya da övgüler düzerek büyütmek amacımız olamaz.
 
    Kıssadan hisse;
    1- Diplomaside insan üzerinden mal(para) pazarlığı yapılmaz.
    2- Avrupalı (batılı) sırtına binmediği eşeğe ot vermez.
    3- Kayseriliden akıllı biri çıkar pilimizi bitirir.
 
Son söz,
  Zararın neresinden dönersen kardır. (kayseri atasözü)