Benim adayım da Kemal Kara

Ne ilginç bir ülkemiz var.

 Hiç farkında olmadan gündem bir anda değişiyor.

Bir an geldi nerede ise Rusya ile savaşa girdik gireceğiz. Askerimiz Musul içlerine misafir oluyor. İşte şimdi dananın kuyruğu kopacak düşüncesi ile zor günler için yığınak yapıyoruz derken, bir de bakmışsın geri çekiliyoruz.

Tam rahatlıyoruz derken bir de bakmışsın başkanlık sistemi ortaya tekrar atılıyor başlıyoruz yine gerilmeye.

Sanki bu bahtsız şehir Ülkemizden Farklı.

Halkın Sesi gazetesinin ortağı Mustafa Özdemir eski bir sendika başkanının çapkınlıklarını isim vermeden haber yapınca mahkemelik olmuş, sonunda da özel hayatın gizliliğini ihlalden 2ay hapis cezası ile cezaevine girmişti.

Oysa ki o sendika başkanının ismini başka bir gazete deşifre etmişti…

Bir gün bile kalmadan cezaevinden çıkmasına rağmen günlerce gündemi meşgul etti.

Al sana konu başlığı.

-        Gazeteci dediğin cezaevinde pişer işte şimdi gazeteci oldu.

-        Kardeşim sana ne sendika başkanının fan fin fon işlerinden, kadıncağız bir maden bulmuş yakıp yakıp ısınıyor.

-        Bu Mustafa yaman adam, para ve makam gücü tanımıyor herkese diklenip haksızlıklara ve yanlışlara karşı çıkıyor. Varlıklı, ahlaksız ve karaktersiz olmayı onurlu bir cıbırlığa tercih eder. Adam gibi adam diyenler, ya da buna benzer yorumlar konuşuldu günlerce.

Mustafa ve eski sendika başkanını gündemden kaldıralım derken, yaklaşmakta olan CHP il başkanlığı seçimlerinde müflis müteahhit vekilimizin adayı olarak Maden işçileri sendikamızın ünlü danışmanı Turhan Oral’ın il başkanlığına adaylığı gündeme gelmedi mi?

Al sana bir konu başlığı daha.

Anımsayalım,

Kim bu Oral;

Bir önceki dönem İl genel meclisi üyesi iken Milletvekili adaylığını bahane ederek CHP’nin az maaşlı ama çok onurlu görevini çapkın sendika başkanımızın ballı kaymaklı danışmanlığına tercih eden saygıdeğer solcu arkadaşımız.

Yine anımsayınız, Bu meşhur eski sendika başkanımız sadakatli danışmanı rehberliğinde Akp’nin desteğindeki Türk İş Genel Başkanlığını desteklemişti.

Anlaşılan o ki eğer farklı bir gelişme olmaz ise Turpcu tercihini Oral’dan yana kullanacak. Turpcu milletvekili, kendisinin tercih hakkı var.

Ancak ben de milletin kendisi olarak tercih hakkını kullanıyorum.

Benim adayım da Kemal Kara….

Hadi bakalım, Hodri meydan