30 Nisan 2014 tarihinde özelleştirme idaresi Başkanlığı (Ö.İ.B.) tarafından özelleştirilen ÇATES A.Ş.  bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla göz dolduruyor.  Bölgedeki işsizlik sorununa çare olarak yerli kömür kullanan BEREKET ENERJİ sadece TTK ve Özel sektör kömürcülerinin yetiştiremediği 60 bin ton kömürü yurt dışından getirdi. Bir süre önce ocaklarını kapatmaya çalışan ÖZEL sektörün imdadına BEREKET yetişti. Şu an 7 büyük özel sektör ÇATES-BEREKET enerjiye kömür yetiştirmeye çalışıyorlar. TTK il yaptıkları anlaşma ile 2018 yılı sonuna kadar üretilen kömürün tamamına talip olmuş bulunuyor.
TTK ve Özel sektör tarafından üretilen bütün kömüre talip olan BEREKET ENERJİ üzerinde son 10 gündür olumsuz algı uyandırılmaya çalışılıyor.
Ancak; öyle bir algı yaratılıyor ki sanki ÇATALAĞZI enerji çöplüğünü sadece BEREKET kirletiyor. Tam aksine bir durum bulunuyor. KÜL BARAJI bulanan bir şirketin çevreye zarar vermesi mümkün değildir. Bacaları izleyenler kameralarını sadece BEREKET ENERJİ’YE çevirmesin, birde diğer enerji devi EREN ’e bir göz atsınlar. Kaldı ki Sistem ilk çalıştığında bacadan bir duman çıkması çok doğaldır. Sebebi bellidir.
İNSAN SAĞLIĞI acaba yenimi insanların, gazetecilerin aklına geldi? 
SIKI DURUN:
1- ÇATALAĞZI belediyesi eski parayla 1 trilyon su parası alsa aklına İnsan sağlığı gelirimiydi? 
2- MUSLU belediyesi 500 milyar su parası alabilseydi, konuşur muydu?
ÇATALAĞZI HALKI bu iki belediye başkanına inanıp acaba onlar gibi düşünüyorlar mı? 
Bana göre işsizliği bölgede direk ve dolayla azaltan iki şirkete ödülleri Valimiz Ali KABAN ve milletvekilleri birlikte vermeli ki iki belediye başkanı havadan gelen paralarla geçinmeyi unutsunlar.
Hatta ve hatta ödül törenine iki belediye başkanını davet ederek ödülleri vermeleri istenmelidir. 
BEREKET hizmet alımını sadece Çatalağzı bölgesinden yapıyor. Önceki gün iftar davetine katıldım. Yemek şirketi Çatalağzı halkının kendisidir. ELSAN istese kendisi yemek yapamaz mı? Yapar. Neden Çatalağzı esnafı ve gencine yardımcı oluyor? 
Ocaklarını kapatanlar TTK ’ya devreden oldu.
BEREKET ENERJİ redevans işletmelerinden ürettiği kömürün tamamını alıyor olmasa şuan kömür veren 7 şirket de kapıya kilit vurur bin civarında kişi işsiz kalırdı. Aileleriyle birlikte 5 bin kişi sıkıntı içine düşerdi. Bu insanlar kimin kapısını aşındıracaklardı? Vekil, Vali, Belediye Başkanı bir düşünsünler.
ÖZEL SEKTÖR öncelikle kendini düşünür. Şirket kendi sahasında dilediğini yapar,   adamlar yeni bir 300 MW santral yapma iznini zaten almış.  
500 yeni işçi demek ÇATALAĞZI, MUSLU, KİLİMLİ bölgesinde işsiz kalması demektir. Tamam, önce insan gelir. 
Bakın EREN yerli kömür kullanmıyor. Kimse EREN ’e tek kelime etmiyor.
BEREKET tamamını alıyor.