Sadece eğitim-öğrenimle adı bilinen BEÜ üç yıl öncesine kadar dışarıdan bakınca bir kapalı kutu gibi idi.  Son üç yıldan günümüze, 30 yılın o dışa kapalılığı yerine; kendi kültürel-sanatsal etkinlikleri yanı sıra yerel, ulusal ve uluslar arası paneller, söyleşiler, sanat-kültür etkinlikleri, yayınladığı bilimsel kitaplar, sergiler vb. birçok etkinliğe imza attı ve atmaya devam ediyor.

Bu etkinlikler arasında: bir hafta süren TIP Bayramı etkinlikleri, Nevruz şöleni, müzik topluluğu konserleri, Edebiyat ödülleri, Dünya Tiyatrolar Gününde tiyatro gösterileri, ödüllü filmler gösterimi, değişik sanatçıların konserleri, Prof.Murat Belge gibi aydınların söyleşisi, Uluslararası Bilim ve Gençlik Haftası etkinlikleri, Neşet Ertaş fotoğraf sergisi ve türküleri, vb. birçok etkinlikler yapıldı. Daha önceki yönetimlerinde hakkını yemeyelim, tabii ki onlarda birçok etkinliğe imza attı. Ama bir farkla. Onların ki daha içe kapalı, daha bir kışla resmiyeti içinde idi. Bu yönetim ise onlara kıyasla daha dışa açık ve şeffaf.

BEÜ; Fakülteleri, Enstitüleri, Yüksek Okulları, Devlet Konservatuarı, Meslek Yüksek Okulları ve Araştırma Uygulama Merkezleri ile Türkiye’nin önde gelen öğrenim kurumları arasında. 24 bin öğrenci sayısı yanı sıra dünyanın dört bir yanından ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencileri var.

“Eskiden kapalı bir kutu gibi olan üniversite “ demiştik. Çünkü dışa açık-yönelik hiç yayını yoktu. Şimdi ise özellikle son 4 yıldır yayınlanan dergiler, broşürler yanı sıra, eksikte olsa yayınlanan bilimsel çalışma niteliğinde olan anketler araştırmacılara çalışmalarımızda ışık tutuyor. 

BEÜ şimdi, Zonguldaklı Ressam Ziya Buyuk’un “Yağlıboya Resim” tablolarını Üniversitede sergilemek ile üniversite-halk buluşmasında çok önemli bir adım daha atmış oluyor. Zonguldak temalı yağlıboya çizimleriyle uluslar arası bir üne sahip olan Ziya Buyuk’un tablolarının Üniversitede sergilenmesine öncülük edenlere çok teşekkür ederiz.   

Öğrencilerine kaliteli bir eğitim vermesi yanı sıra Halk ile bütünleşmesi için çaba sarf eden üniversitesine Zonguldak halkı da tabii ki sahip çıkacaktır.

Üniversitenin halk ile buluşmasında en büyük etken; yaptığı etkinliklerle birlikte  “Askeri kışla” görünümünden çıkmasıdır.

Gözlemlediğimiz kadarıyla Sayın Rektör, Prof. Dr. Mahmut Özer beyin sempatik tavırları ve sosyal ilişkileriyle  birlikte yavaş ta olsa bu görünümden çıkılıyor…