İnternet icat edildikten sonra her tarafı haber, yorum, medya siteleri sardı. Buralarda köşe yazısı yayınlanan kişilerin yüzde 99’unun dünyadan haberi yoktur. Gerçek bir diploma sahibi de değildirler. 

Herkesin her şeyi bildiği çağda cahiller insanı web sitelerinden uzak tutuyor. Yerel ve ulusal çaplı yayın yapan siteler de binlerce “yazıcı” yanlış/körleştirici bilgi yaymaktadır.

Cehaletin hakim olduğu sosyal medya siteleri ise tam bir facia durumundadır. İki cümleyi imla hatası olmadan yazamayanlar akıl vermeye çalışmakta.

Ekonomi uzmanı olduğunu iddia eden şarlatan soytarılar “altın uçacak, dolar füze gibi gidecek, borsa çökecek, kriptolar sizi zengin edecek” diye diye ülkeyi soydurmaktalar.

Finansal tetikçi etki ajanlarının bazılarını hukuka şikayet ettim. 2 ay kadar sonra gelen cevapta “fikir/basın özgürlüğü” mealinde şeyler yazıyordu…

Eğitimi batıranlar…

32 yıl kamuda eğitimci olarak çalışıp emekli oldum. Bu süre zarfında nice yeteneksiz, bilgisiz, görgüsüz, diplomasız, bir tek sınav kazanamadığı halde üst makamlara tırmanmış kifayetsiz muhterisler gördüm.

En tehlikeli insan; cahil, bilgisiz, ölçüsüz, sahte yüzlü olanlardan çıkmaktadır. Vasıfsız yöneticiler kendisinden daha yetenekli olanları ezmek için her yolu denerler.

Kamuda 10 yıl daha hizmet etme hedefim vardı. Ancak paçoz, yetersiz, yeteneksiz, iş bilmez, sınav kazanmadan amir olmuş çapsızların, işini tam yapmayan bireylerin kokuşmuşluğuna daha fazla sabredemeyip özel sektöre geçtim.

Bilgi güçtür. Bilgili insanlar mağlup edilemez. Birisini yenebilmeniz için ondan daha bilgili olmanız şarttır. Cahil, karşısındakine bir darbe vurur ama sonra on darbe yer.

Vasıfsız insanların koltuklarını altlarından çekmek için mücadele etmeye devam etmeliyiz.