E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen kişiler ve işletmelerin e-ticaret sitelerini kurmadan önce bilmesi gereken önemli detaylar vardır. E-ticaret sektörü her gün gelişen ve birçok değişikliğin yaşandığı bir sektör olduğu için e-ticaret ile internetten ürün satanların veya internetten ürün satmak isteyenlerin bu değişiklikleri yakından takip etmesi gerekir.

E-ticaret sitesi kurarak internetten ürün satmak isteyen firmaların bilmesi gereken önemli noktalar şunlardır;

  • Şirket kuruluşu

  • E-ticaret alt yapıları

  • E-ticaret hostingleri

  • E-ticaret sitesi tasarım özellikleri

Gibi önemli noktalar hakkında e-ticaret sitesi kurmadan önce bilgi alınması oldukça önemlidir. E-ticaret sitesi kurmak için bilinmesi gerekenler adlı bu yazımızda e-ticaret sitesi kurmak isteyenler için bu konular hakkında bilgi vereceğiz. Siz de e-ticaret sitesi kurarak internetten satış yapmak istiyorsanız bu yazımızı inceleyebilir ve e-ticaret sitenizi doğru adımlarla hayata geçirerek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Şirket Kurulumu Oldukça Önemli

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen kişi ve firmaların bir şirket çatısı altında ürünleri satması gerekir. Çünkü e-ticaret sitelerinden satılan her ürün için fatura kesilmesi ve yapılan satışların yasallaştırılması şarttır.

Genellikle e-ticaret sektöründe faaliyet gösterenlerin şahış şirketi de olsa bir şirketleri bulunmaktadır. Sizler de e-ticaret yapmaya başlamadan önce hedefleriniz , istekleriniz ve şirket kuruluşu için ayırabileceğiniz bütçeyi hesaba katarak bir şirket kurmalısınız. Şirket kuruluşu yapmadan önce e-ticaret ile internetten ürün satışı yapanların en çok şahıs, anonim ve limited şirketlerini kurduğunu bilmeli ve buna göre hareket etmelisiniz.

E-Ticaret Alt Yapıları

E-ticaret ile internetten satış yapmak isteyenler ya kendi e-ticaret siteleri üzerinden ya da pazaryerlerinden satış yaparak gelirlerini arttırmaktadır. Fakat günümüzde e-ticaret yapan firmalar göz önünde bulundurulduğunda internetten satış yapan firmaların büyük bölümünün kendi e-ticaret siteleri üzerinden satış yaptığı bilinmektedir.

E-ticaret sitesi kurmak isteyen firmalar kendi e-ticaret sitelerini yazdırabileceği gibi açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapılarını veya hazır e-ticaret alt yapılarını da kullanarak internetten ürün satmaya başlamaktadır. E- ticaret sitesi kurarken seçeceğiniz e-ticaret alt yapıları e-ticaret süreçlerinizi belirleyeceği ve satışlarınızda etkili olacağı için e-ticaret alt yapınızı seçerken oldukça dikkatli olmalısınız.

E-ticaret Sitesi Yazdırmak, ilk başlarda sizler için mantıklı gibi görünse de hem yazılım masrafları hem de e-ticaret sitenizi geliştirmek için harcayacağınız zaman, e-ticarete önem vermeniz yerine daha çok yazılım ile ilgilenmenize neden olacak ve bu durum e-ticarete başlama sürenizi uzatacaktır.

Açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapıları ücretsiz olarak sunulan e-ticaret alt yapıları olsa da e-ticaret sitenizin tüm geliştirilmelerini firmanızın yapması gerekir. Açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapıları ile e-ticaret sitesi kurarken yazılım bilginiz yoksa bir yazılımcı ile de çalışmanız gerekecektir. İlk başlarda e-ticaret firmaları için açık kaynak kodlu alt yapılar mantıklı gibi görünse de bir süre sonra masraflarınızın artmasına neden olacaktır.

Hazır e-ticaret alt yapıları , yazılım, tasarım, modüller ve entegrasyonları içinde barındıran genellikle ücretli lisanslar ile satılan e-ticaret alt yapılarına verilen isimdir. Genel olarak Ticimax gibi firmalar tarafından üretilen hazır e-ticaret alt yapıları ile 1-2 saat içerisinde e-ticaret sitenizi kurabilir ve anında satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Siz de yazılımdan ziyade e-ticaret ile uğraşmak istiyorsanız Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve internetten ürün satmaya başlayabilirsiniz.

E-ticaret Hostingleri

E-ticaret Sitesi Kurmak için Bilinmesi Gerekenler adlı yazının bu bölümünde sizlere e-ticaret hostingleri hakkında bilgi vereceğiz. E-ticaret ile internetten ürün satmak ve satışlarınızı arttırmak için e-ticaret sitenizin barınacağı hostingler oldukça önemlidir. E-ticaret hostingi seçerken;

  • İşletim sistemi

  • Web alanı

  • E-posta hesapları

  • Ssl sertifikaları

  • Hosting hızı

Gibi unsurları e-ticaret hostingi seçerken  göz önünde bulundurmalı müşterilerinizin güvenliğini ön plana alarak hızlı ve güvenli bir şekilde alışveriş yapacağı bir e-ticaret sitesi kurmaya özen göstermelisiniz.

E-ticaret Sitesi Tasarımı

Günümüzde internetten yapılan alışverişlerin %75’inin mobil cihazlar üzerinden yapıldığını biliyor muydunuz?

Mobil cihaz kullanımının her geçen gün artması ve alışverişin daha çok mobile kayması e-ticaret sitesi kurmak için bilinmesi gerekenlerin arasında responsive tasarımların da yer almasını zorunlu kılıyor.

Responsive tasarımlar, e-ticaret sitelerinin mobil cihazlara uyumlu halde çalışmasını sağlayan tasarımlar olarak biliniyor. Sizler de e-ticaret sitenizi tasarlarken responsive olarak tasarlamaya özen göstermeli ve mobil cihazlardan-ticaret sitenize giren müşterilerinize hızlı ve keyifli bir alışveriş deneyimi yaşatmalısınız.

Ticimax ile E-ticarette Doğru Adımlar Atın

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmaların en çok tercih ettiği e-ticaret alt yapısı olan Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sizler de e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz.

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan güvenilir hostinglerde e-ticaret sitenizi barındırabilir ve müşterilerinizin güvenli bir platformdan alışveriş yapmasını sağlayabilirsiniz. Bununla beraber responsive tasarımlar sayesinde mobil cihazlardan alışveriş yapan kullanıcılara eşsiz bir alışveriş deneyimi yaşatabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Sizler de e-ticaret sitesi kurarken Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Instagram, Youtube, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarından takip edebilir ve e-ticaret ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.