Genç mucitler

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında Zonguldak Bilim Sanat Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikte öğrencilerin teknoloji ve bilim alanlarındaki projeleri sergilendi. Etkinlik açılışına katılan AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ve İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Eliçora ile birlikte sergiyi gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgiler aldı.

Bilim Fuarının açılışında konuşan Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Eliçora şunları söyledi: "TÜBİTAK, bu anlamda hem tüm okullarımızın ve aynı zamanda Bilim ve Sanat Merkezini bu konularda desteklemektedir. Bizlerde 2015-2016 eğitim öğretim yılında TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında projelerimizi sunduk ve kabul edilerek bu organizasyonu gerçekleştirdik. Bilim Fuarımıza tüm Zonguldak halkı ve okullarımız davetlidir. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize şükranlarımı sunuyor, Bilim Fuarımızın vatanımıza milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.”

Öğrenci velilerinin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte demeç veren AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, "Daha öncede burada çeşitli projelerin sunulduğu etkinliğe katılmıştım. Bu sene daha farklı, çeşitli projelerle karşılaştım. Bu anlamda öğrencilerimiz çok büyük yol kat etmişler. Ben çocuklarımızı tebrik ediyorum. Kendilerine başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Teknoloji ve bilim alanında üstün zekalı öğrencilerin farklı projelerinin bulunduğu Bilim Fuarı 27 Mayıs’a kadar Bilim Sanat Merkezi’nde ziyaretçilerine açık olacak. (Aykut KARA-Aycan KARADAĞ)