1-Kadına yönelik şiddete her yaştan, etnik kökenden ve sosyo-ekonomik durumdan vb. erkeği içeren bir ERKEK sorunu yaklaşın. Erkekleri sadece fail veya olası suçlu olarak değil, saldırganla yüzleşebilecek birer izleyici olarak görün. 

2-Eğer kardeşiniz, arkadaşınız, sınıf/takım/iş arkadaşınız bir kadına kötü davranıyorsa veya genel anlamda kadınlara saygısız veya tacizkar davranıyorsa bunu görmezden gelmeyin. Kendinizi rahat hissediyorsanız, bu konuda onunla konuşmaya çalışın. Yardım alması konusunda onu teşvik edin. Ne yapacağınızı bilemiyorsanız bir arkadaşınıza veya bir uzmana danışın, SESSİZ KALMAYIN.

3-Kendi içinize bakma için cesaretli olun. Kendi tutumlarınızı sorgulayın. Söylediğiniz veya yaptığınız bir şey başkasını incittiğinde savunmaya geçmeyin. Tutum ve eylemlerinizin istemeden cinsiyetçiliği ve şiddeti nasıl sürdürdüğünü anlamaya ve bunları değiştirmeye çalışın.

4-Size yakın olan bir kadının şiddet veya cinsel olarak kadınlara kötü davranıyorsanız ya da geçmişte davranmışlığınız varsa, ŞİMDİ profesyonel destek isteyin.

5-Eğer duygusal, psikolojik, fiziksel veya cinsel olarak kadınlara kötü davranıyorsanız ya da geçmişte davranmışlığınız varsa, ŞİMDİ profesyonel destek isteyin.

6-Kadına yönelik her türlü şiddetin sona ermesi için çalışan kadınların bir müttefiki olun. Kadın örgütlerinin çalışmalarına destek olun. Etkinliklerine katılın. Toplum temelli girişimler için bağış toplamalarına destek verin.

7-Homofobiyi ve cinsel kimliğe yönelik şiddeti tanıyın ve buna karşı olduğunuzu açıkça dile getirin. LGBTİ bireylere karşı her türlü ayrımcılık ve şiddet yanlıştır. Bu cinsiyetçilik ile doğrudan bağlantılıdır. (Cinsiyetçiliğe karşı sesini çıkartan erkeklerin yöneliminin sorgulanması onları susturmak için tasarlanmış bir stratejidir.)

8-Çok kültürlü erkeksilik, cinsiyet eşitsizliği ve kadına yönelik şiddetin kökenleri gibi konularda programlara katılın, kurs alın, film izleyin, kitap ve makale okuyun. Toplumsal güçlerin kadın ve erkek arasındaki çatışmaları nasıl etkilediği hakkında kendinizi ve diğerlerini eğitin.

9-Cinsiyetçiliğe kaynak olmayın. Kadınları cinsel yolla aşağılayan ve nesneleştiren dergileri veya görselleri sayın almayın, web sitelerine üye olmayın. Sosyal medyada cinsiyetçiliği protesto edin.

10-Genç erkeklere kadınları aşağılama, taciz veya şiddet içermeyen yollarla nasıl bir birey olacaklarını öğretin ve onlara rehberlik yapın. Cinsiyetçilik karşıtı erkek programları ve şiddet önleme programları ile çalışmak için gönüllü olarak rol model olun.