Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) Merkez Şube Başkanı Cengiz Saraç ve Mali Sekreter Serkant Bayrak’ın girişimleri sonucu Makine Kimya Endüstrisi(MKE) Fabrikası üst düzey yöneticileri ve mühendisler TTK Merkez Atölyesi’nde incelemelerde bulundu. Maden Makineleri Fabrikası’nın teçhizat ve atölyelerini yerinde inceleyen MKE yetkilileri, TTK yöneticilerinden birifing aldı. MKE heyetinin vereceği rapor olumlu olursa TTK Merkez Atölyesi MKE’nin dışarı sipariş verdiği namlu ve şarjör gibi silah yedek parçalarını üretecek. 







BOTAŞ’A SIZDIRMAZ MOTOR 

Öte yandan TTK Merkez Atölyesi’nde üretilen ateş sızdırmaz motor BOTAŞ’a gönderildi. Adana İncirlik’teki  yakıt tanklarında kullanılan alev sızdırmaz motorda yüzde 98 oranında başarı elde edildi. Bunun üzerine TTK ile BOTAŞ arasında yapılan anlaşma gereği 15 adet motor daha üretilmesine karar verildi. Yetkiliker, Türkiye Peyrolleri’ne de aynı motordan üretileceğini açıkladı. Maden Makineleri Fabrikası, yine 131 adet ocaklarda kullanılan yarı mekanize ayak siparişi aldı.

MADEN MAKİNELERİ PARMAKLA GÖSTERİLECEK 

GMİS Merkez Şubesi Mali Sekreteri Serkant Bayrak, Halkın Sesi’ne yaptığı açıklamada atölyenin TTK’nın beyni olduğunu belirterek, “Merkez Atölyesi Türkiye’de parmakla gösterilecek örnek bir kuruluş olacak. Atölye çalışanları olarak TTK’yı kambur olarak gösterenlere de en iyi cevabı üreterek vereceğiz.” dedi.

(Halkın Sesi)