TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları kapsamında kabul gören “Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik ile materyal tasarımında akademisyen öğretmen işbirliği” isimli projenin açılışı, Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Projenin açılışına Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Zonguldak, Düzce, Kastamonu, Bartın ve Bolu illerinde görev yapan 15 akademisyen ve 15 öğretmen katıldı.

Projenin çıkış noktası COVID-19 salgın sürecinde dijital materyallerin önemi ve dijital materyal eksikliğini gidermek, özgün tasarımlar yaparak eğitim camiasına katkıda bulunmaktır. Proje ile akademisyen ve öğretmenler artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik uygulamalarını kullanarak üç boyutlu eğitim materyalleri geliştirmeleri ve bu materyaller EBA’ya yüklemeleri sağlanacak. Aynı zamanda üretilen materyallerden sempozyumlarda bildiri veya makale hazırlanarak bilim dünyasına da katkılar sunması amaçlanıyor.

Proje açılışında proje yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Bayram Gökbulut ve Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz konuştu.Prof. Dr. Yavuz da konuşmasında üniversite olarak bu yıl projeler konusunda bir ivme kazandıklarını, uygulanan bu projenin Zonguldak ilinde geçen tek TÜBİTAK 4005 projesi olması nedeniyle büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Sözlerine bu süreçte her türlü desteği veren başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya, Dr. Öğretim Üyesi Bayram Gökbulut’a, BİLSEM yöneticilerine, proje destekçileri Ereğli Kaymakamlığı’na, Ereğli Belediyesi’ne, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti.