Son günlerde içeride yaşadığımız artan terör olayları, ve dışarıda yaşadığımız Rus uçağının düşürülmesi gibi olağanüstü olaylar hakkında anlı şanlı yazarlarımız her şeyi yazdılar ve ilginç yorumlarda bulundular. Ben onların yazıp çizdiklerini tekrar edecek değilim. Amatör bir gazete yazarı olarak; ama dış politikayı da yakından takip eden biri olarak; tüm bu olanları farklı bir pencereden değerlendirmek istiyorum. Zira, aslında tüm bu olup bitenleri bir oyunun parçaları olarak görüyorum.

   Meseleye 360 dereceden bakıp resmin tamamını görebilirsek; içeride ve dışarıda yaşananların aslında Büyük Orta Doğu Projesinin (BOP) hayata geçirilme senaryosunun parçaları olduğunu görürüz.

   Bu projeyi, Amerikayı da tetikçi olarak kullanan Derin Dünya Devleti yapmıştır. Bu devleti daha önceki bir kaç yazımda detaylı olarak anlatmıştım. Şimdi tekrar ayrıntılarına girmeyeceğim. İsteyenler gazetenin internet sayfasından bulup okuyabilirler. Ama şu kadarını söyleyeyim: Yönetiminde Yahudilerin de çok etkin olduğu bu devlet, dünyayı tek bir devlet gibi görmekte ve dünyayı kendi çıkarları doğrultusunda dizayn etmeye çalışmaktadır. Orta Doğu'ya da bu nedenle müdahale etmekte ve burayı yeniden şekillendirmek istemektedir.

   Bildiğiniz gibi, bu projenin içinde Suriye, Irak, İran ve Türkiye'deki Kürtleri birleştirecek  Büyük Kürdistan Devletinin kurulması da vardır. 

   Derin Dünya Devleti bu projenin hayata geçirilebilmesi için on yıllık süre öngörmüştür. Bu süre dolmak üzeredir. Yani senaryonun son bölümleri oynanmaktadır. Zaten bu yüzden başlığa ''BOP'da Son Tango'' dedim. Bu arada,  rol verilen oyuncular da bu işi bayağı iyi yapmaktadırlar doğrusu!

   Yusuf Çebi abimizin dediği gibi; bu kadar peyzajdan sonra şimdi gelelim esas değinmek istediğim noktaya.

   Eskiler bilir; eski Türk filmlerinde sıkça uygulanan bir sahne vardır: Esas oğlan sevdiği kızın gözüne girmek için fırsat kollamaktadır.. Tam bu sırada,  birkaç serserinin kızı rahatsız ettiklerini görür ve hemen yetişerek  serserileri pataklar; ve kızı kurtarır! Böylece kızın gözünde kahramanlaşarak gönlüne girer.

   Bizim olayımızda  serseriler başta IŞİD olmak üzere El Nusra ve El Kaide gibi terör örgütleridir. Esas oğlan ise PYD'dir! Ha, burada gönlüne girilecek kız kim derseniz; başta Amerika ve Rusya olmak üzere, İngiltere ve Fransa gibi devletlerin oluşturduğu konsorsiyumdur!. 

   Aktörlerimizden kötü adam rolü verilen IŞİD'i (Irak Şam İslam Devleti) artık bütün dünya tanıyor. ''Cihat yapıp şehit olduğunuzda cennete gideceksiniz; ve orada size huriler verilecek'''' diye Haşhaşiler gibi beyinleri kodlanan ve  bir an önce hurilere kavuşmak için ölüme atlayan insanlardan meydana gelen bu radikal dinci sözde devlet; tüm dünyanın kabusu olmuştur. Dolayısı ile, tabii ki artık onun pataklanması vacip değil farzdır!

   Ama burada esas oğlan, yani PYD çok önemlidir. 

   Neden? Zira PYD kurulması planlanan Büyük Kürdistan Devletinin çekirdeği de ondan! O halde PYD'den biraz daha ayrıntılı bahsedelim.

   PYD'nin Kürtçe açılımı ''Partiya Yektiya Demokrat'' olup Türkçesi ''Demokratik Birlik Partisi''dir. Suriye'deki Kürtlerin 2003 yılında kurduğu bir partidir ve şu anki  lideri de Salih Müslim'dir.

    PYD'nin silahlı kanadı ise YPG'dir. YPG'nin Kürtçe açılımı da ''Yektiya Parastina Gel'' olup, Türkçesi ''Halk Savunma Birlikleri''dir.

    Şöyle bir benzetme yaparsak; Türkiye'de PYD'nin karşılığı HDP, ve YPG'nin karşılığı ise PKK'dır. Zaten çalışma tarzları ve hedefleri de aynıdır. Hedef tabii ki Kürdistan'ın kurulmasıdır.

    Şimdi, bizim terörist dediğimiz PYD , IŞİD gibi kötü adamlarla savaştığı için dünyanın gözünde kahraman durumuna gelmiştir. Tabii ki bu yukarıda saydığımız büyük devletler tarafından bile bile yapılmıştır. Nedeni de bu örgütü dünyanın gözünde sempatik hale getirip legalize etmek ve güçlendirmektir. Böylece Büyük Kürdistan Devleti'nin çekirdeğini güçlendirip bu devletin kuruluşunu kolaylaştırmaktır.

    Görüyorsunuz BOP'un projesi nasıl tıkır tıkır işliyor! Ama bizim kamuoyu bunun farkında değil. Zira,dezenformasyon, yani bilgi kirliliği var; ya da bilgi eksikliği var. Zaten amaç da gerçekleri kamufle edip De facto bir durum yaratmak değil mi?

    BOP'un projesinde başka şeyler de var tabii. Örneğin; Orta Doğu petrollerinin bir koridor açılarak Akdeniz'e akıtılması; Rusya'nın Suriye'ye iyice çöreklenip yerleşmesi ve İsrail'in Tevrat'da vaat edilen topraklara yaklaşması gibi..

    Bakmayın siz Türkiye'nin de içine karıştırıldığı Orta Doğu'daki kavgalara! Yukarıda da söylediğim gibi,bu projede ne varsa bir bir gerçekleşiyor ve yakında da zaten tamamlanacak. Derin Dünya Devleti'nin senaryosunu yazdığı, ve yukarıda saydığım büyük devletlerin de destekledikleri, ve hatta fiilen rol aldıkları bu projenin tamamlanmasını küçük devletler isteseler de durduramaz.

   Belgesel izleyenler bilir: Siz hiç aslanla tavşanın mücadelesinde; tavşanın aslanı yendiğini gördünüz mü!

   Her zamanki gibi, yine tabiat kanunları hükmünü sürer.

   Hiç telaş etmeyin;sonunda yorgan gider kavga biter!