Son birkaç gündür yakın çevremden hem de hiç beklemediğim kişilerden aşı olma ile ilgili tereddütleri duymaya başladım. Bu düşüncelerde eğitim veya ekonomik durumdan bağımsız artış gördüğüm için hala aşı olmayı şüpheli olarak görenler için naçizane yaşadıklarımı ve bildiklerimi paylaşmak isterim.

Sözlerime belki en son söyleyeceğim cümle ile başlamak istiyorum.

- Covid nedeni ile bir yakınınızı kaybettiniz mi? ( veya uzakta olsa bir tanıdığınız, ismini duyduğunuz birini)

- Yaşaması için binde bir ihtimal olsa ve siz sonucunu bildiğiniz bu durum ile karşı karşıya gelseniz bu kişilerin aşı olmasını ister miydiniz?

İlk soruya EVET dediğiniz noktada; diğer soruda HAYIR deme lüksünüz yok değil mi? Kaybettikten sonra geri getiremeyeceğimize göre; hayatta olan sevdiklerimizi korumak için aşı olmama dışında bir seçeneğimiz var mı?

-Ben evden çıkmıyorum diyebilirsiniz. Benim bildiğim, tanıdığım, yaşadığım ölümlerin neredeyse tamamında virüs hastanede başka bir tedavi sırasında bulaştı.

O zaman bir soru daha;

-Hasta (herhangi bir hastalık) olmama, hastaneye covid19 pandemi bitene kadar gitmeme garantiniz var mı?

Elbette YOK.

Sosyal medyada veya malum reklam gelirleri için her türlü dolap çeviren kanallara çıkan, o popüler olma sevdalısı, bilimsel bir başarısı olmayan isminin önünde çeşitli sıfat eklemiş boş seslere itibar etmeyin.

En ön safta mücadele eden sağlık çalışanlarının aşılanma sonrası vefat sayıları düşmüşse, her geçen aşılama ile ters orantılı ölümler azalıyorsa; aşı covidden bizi belli bir oranda koruyordur, net.

Yan etkisi var mı? Bilim insanı değilim ancak araştırmalarımda aldığım sonuçlar oyan etkisi olabileceği yönünde. Ancak hiçbir yan etki, virüse yakalandığımızda ödeyeceğimiz ağır diyet ile ölçüşemez.

Elbette hangi aşı olmalıyız? Gibi konuları tartışalım, tek derdimiz bu olsun ancak “aşı olmalı mıyız?” diye bir soru işareti olmasın artık zihinlerde.

Yeteri kadar bakanlık aşılama konusunda geç kalmışken, aşılamanın geç başlaması kaynaklı binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yüz binlerce vatandaş karantina altına girmişken; bu mevzuyu daha fazla uzatmanın kimseye faydası yok.

E Devlet üzerinden veya direkt e nabız üzerinden randevu almakta sorun yaşayanlar için mhrs’ nin kendi web sayfasından sorun yaşamadan aşı randevusu alabilirsiniz.

Bende dün randevu alıp, bugün sıra beklemeden aşımı oldum.

Bu sebeple boş verin siz boş konuşanları, gidin aşınızı olun lütfen.

Bu vesile ile tüm sağlık emekçilerine, 15 aydır verdikleri üstün gayret, sabırları, hala hoşgörü ile yaklaşabilme nezaketleri için sonsuz teşekkürler ediyorum, iyi ki varsınız.