Bu kez otobüsteyim.

-Selam arkadaşım,nasılsın,nerden böyle?

-Resim kursundan geliyorum;kendimi hatırlamaya iyi geliyor.

-Helal sana,her şeye de yetişiyorsun.Geçen konserinize geldimdi,orda da şarkı söylüyordun.

-Canım benim,seni engelleyen ne var?Sen de gelsene;arkadaşlık güzel,öğrenmek güzel…Yaşamın stresine ilaç gibi geliyor sanatla uğraşmak.

-Sorma gitsin,şu parti işlerinden fırsat kalmıyor ki,stres vermesi de cabası.Sanki  bize madalya takacaklar…!

-İyi gidiyor mu bari işler?

-Ne gitmesi canım ya;toplantılarımıza çağırıyoruz,gelmiyorlar. Toplantı yapıyorlar,beldeler de dahil çağrılıyor,biz çağrılmadığımızdan biz de gitmiyoruz.Böyle iki başlı seçim çalışması nasıl yapılacak bilmiyorum! Afedersin ırgat gibi çalışan biz,umursanmayan da biz.Farklı ses çıkardığımızdan mı nedir,duymak istemiyorlar bizi.Ne kadın kollarımız kuruldu ne de bu yolda bir çaba var.

-Balık baştan kokar güzelim.Düzen adil olmazsa,başkan adayları fikir birliği ile doğru dürüst seçilmezse,halkın nabzı yoklanmazsa olacağı bu.Duyduğuma göre adaylar değil de aday olmayan isimler zikrediliyormuş…Neyin nesi bu?Halkın istediği adayı yıldırdıklarından gelmek istemiyormuş artık buraya…Keşke O' olaydı!

-Keşke! Birileri minnet duygusuyla hareket ederse kim dinler ki halkın sesini.

Arkadan bir ses konuşmamızı dinlemiş ki söze katıldı;yormayın kafanızı,filler tepişir çimenler ezilir,olan çimenlere olur.Sonrasında da sustu öylece…

Durağına gelince inen arkadaşımın arkasından bazı mırıldanmalar oldu ama cevap vermek istemedim.Otobüsün içinde neyi,kime anlatacaksın ki dedi içimdeki ses.

Baş ne derse biat edilmeliymiş! Yönetimin bir bildiği varmış…! mış….mış…mış…Belli ki arkadaşımı tanıyorlardı.Ben sustum.Onlar da sustu.

Ey Bilenler ! Neden kaybettiğinizi de bilirsiniz bir gün inşallah.Kazanırsanız da,partisinden vazgeçemiyenler sayesinedir.Bunu da biliniz!…O da baki değildir.Gittikçe azalıyoruz çünkü gençliği kaybettiğimizden.Kazanılırsa,umutsuz olduğum için şimdiden özür dilemeye söz veriyorum.Yeterki kaybeden umutsuzluğum olsun. Gülden Işık