Sıkı bir gözlemci ve iyi bir takipçi olduğum söylenir. Bu sebepledir ki, hayatın her aşamasında bir çok işimi planlı yapmaya çalışırım. Bu nedenle zaman zaman en yakınlarım, arkadaşlarım benden yaka silkmiş olabilir. Ancak gördüğüm, duyduğum, bildiğimi söylemekten vazgeçmediğim gibi, öngördüğüm durumlar içinde gerekirse kötü polis olmaktan da asla çekinmedim.
15 yaşında, yanılmıyorsam 1997 seçimlerinin arefesinde SN. Hasan Gemici ile karşılaşmıştık. O zaman Filyos Limanı inşaatından söz ederken; etim budum ne demeden; birşeyler mırıldandığımı hatırlıyorum. 23 Sene geçmiş hala siyasiler aynı şeyleri söylüyor, henüz internetin Zonguldak’ a gelmediği yıllarda sadece gazete okuyarak bir çocuğun olayları betimliyor olması ....
Yaş 38. Her yeni yaşımda artık daha fazla gördüklerimizi, duyduklarımızı dile getirmeye çalışırken, çaresizliklerimizde oluyor ve bunları daha fazla paylaşmak istiyoruz.
Israrla söylemekten vazgeçmeyeceğim; Ocak 2020’ de Corona ile ilgili hükümet uyarıldığında ne yazıkki gerekeni yetkililer yapmayıp; bekleyip görmeyi tercih ettiler. Eğer tercihleri bu değilse basiretsizlikleri nedeni ile şuan ailelerimiz, sevdiklerimiz, dostlarımız ya evlerinde ya da hastahanelerde; ne yazıkki teknik imkansızlıklar yüzünden acı çekiyor, NEFES ALAMIYOR!.
 
Maske,Mesafe ve Temizlik diyerek sosyal medya mesajı vermeleri elbetteki çok güzel ancak artık siyasiler işi FENOMEN olma boyutuna taşıdı. Şuan yapmaları gereken sadece 2 iş var.
1-      Şovu bırakıp; sahada, Anadolu’ nun her bir köşesinde 24 saat sistemi iyileştirmeye çalışmaları, yetersiz araç gereçleri, yatak sıkıntısını, hijyen koşullarını çözmeleri ve sağlık personelini eğitimi,motive edici işlere girişmeleri gerek. Aslında sadece GÖREVLERİNİ yapmaları gerek.
2-      T.C. Vatandaşı olarak görüyoruz ki, rakamlar aldatıcı. Artık ŞEFFAF olma zamanı. Covid’ den yatıp, kalpten öldü ile insanları yanlıl bilgilendirmeyin. Elbette kalp duracak. İşin tekniğine girmek isteyen olursa sonuna kadar teknikte konuşalım ancak YETER.
Valisi, Polisi, Kaymakamı, Belediye Başkanı, Sağlık Müdürleri.... sizlerde çevrenize artık bir ayar verin ama önce aynaya bakın lütfen.
İlla merkezi hükümetin kararını beklemeden; çıkın sokağa, maskeyi doğru takmauı öğretin insanlara. Yarıya yakınımız burnumuz açık geziyor, az biraz okuyan, işiten biliyorki bu virüs ağırlıklı burundan vucüda tesir ediyor.
Bana uğramaz demeyin ağalar, paşalar. Öyle bir uğruyor ki.
Bu satırları yazarken ailem,yakın dostum ve şuan o oksijen makinasına bağlı sevdillerim aklıma geliyor; siz bu durumu yaşayın istemediğim için belki sert, belki dozsuz bir yazı. Ancak artık aklınızı başınıza devşirin.
Ayrıca Hükümetin aldığı sokakta sigara kararını sonuna kadar destekliyorum. Yaptığı bir çok hatanın yanında aldığı doğru karar, kolluk kuvvetleri,zabıtalar. Yasayı uygulamakla sorumlu olanlar, sadece sahada görevinizi yaparken, onlarca hayatı sizde kurtaracaksınız. Lütfen herkes sadece işini doğru, düzgün, layıkı ile yapsın.