Yıllarca Real Madrid futbol takımının kalesini korudu. Çok büyük bir şöhret ve ekonomik güce kavuştu.  Bir gün kalp krizi geçirerek futbol hayatını sonlandırmak zorunda kaldı. Hayatının aşkı spor spikeri Sara Carbonero ile boşanma kararı alan  Casillas, bunalımda olduğunu açıkladı .

Iker Casillas: "Uyku düzenim yok. İyiymiş gibi gözükmeye çalışıyorum. Hayattan keyif alamıyorum. Eski şarkılar dinliyorum. Artık hayal dahi kuramıyorum." Diyerek durumunu ifade ediyor. Herkezin hayal ettiği konuma sahip olan bir insan bile  depresyona girebiliyor. Bu durumun örneklerini Amy WİNEHAUSE, Whitney HOUSTON da gördük. Bu iki yıldız yaşamlarına son vererek dünya’dan ayrıldılar.   Ancak burada küçük bir fark var. İker in ruhsal durumunu  tüm dünya ile paylaşması!! Bu paylaşımdan sonra çevresinin onun için harekete geçeceğini bu durumu atlatacağını ön görebiliriz. Nitekim çok uzun süreli doğa yürüyüşlerine başlamış. Şimdiden Casillas’a geçmiş olmuş bile diyebiliriz. Çünkü hareket etmek  ruhsal ve bedensel sorunların çözümüne büyük oranda katkı sağlamakta.

Peki bizler sorunlarımızı çözebiliyor muyuz? Zırhımızın altındaki zayıflıklarımızı paylaşabiliyor muyuz? Bu zayıflıklarımızın başkaları tarafından kullanılabileceği korkusunu mu yaşıyoruz? Hepimiz ruhsal yönden sağlıklı  mıyız?

Bana günümüzün en büyük yeteneklerinden biri hangisidir diye sorsalar yalnız kalabilme becerisi derdim. Ek olarak bağımlı olmaktansa bağlı olabilme derdim.

İnsan sosyal bir yaratık diğer insanlarla ilişki ve iletişim kurmak zorunda ama bazen bu bağımlılık düzeyine geldiğinde,  bir takım olumsuz duygular meydana gelebiliyor. Bu duygular davranışlara dönüşebiliyor.  Sonuçta nerden bakarsan bak kişiliğimizi oluşturan en önemli faktör yaşadığımız duygular ve ebeveynlerimizden gelen genetik miras olabiliyor.  Bu konularda ülkemizde yıllarca ihmal edilmiş gereken özen ve ihtimamın gösterilmediği bilim dalı ise FELSEFE dir. Felsefe insanlara yaşamın sırları ile ilgili çok ciddi ipuçları vermektedir. Aşağıda büyük düşünürlerin mutluluk ve erdemli  bir yaşam üzerine söylediklerinden birkaç örmekle bu konuya ara verelim.

“Sadık bir arkadaş bulamıyorsanız kendi arkadaşınız olun”

                                                                                                           PİSAGOR

“Bizi zengin kılan sahip olduklarımız değil, sahip olduklarımız olmadan ne yaptığımızdır”

                                                                                                                                                                                                                                                         KANT

 Bir kitap tavsiyesi:     Prozac'ı Bırak Platon'a Bak- 

                                                                lou Marinoff