Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın koyduğu Kapuz Plajı’na giriş yasağı havaların ısınması nedeniyle denize girmek isteyen vatandaşların tepkisine neden oldu

Zonguldak Belediyesi aylar önce Kapuz Plajı’nda düzenlemelere başladı. Uygulanacak projenin sır gibi saklandığı düzenlemelerden, kamuoyu, çalışmalar sırasında plajın üstünden geçen demiryolunun göçmesiyle haberdar oldu. Plajda yapılan yanlış uygulamalar pek çok vatandaşın tepkisine neden olunca,  eleştirileri yanıtlayıp kamuoyunu doğru bilgiyle aydınlatması gereken Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, bunu yapmak yerine vatandaşların plaja girişini yasakladı. Böylece plajdaki çalışmaların kamuoyunun gözlerinden uzak şekilde sürdürülmesini sağlayan Alan, anlamsız yasağı sıcakların başlamasına rağmen sürdürünce, bu kez, denize girmek isteyen vatandaşların tepkisine neden oldu.

YAZIK BU ZONGULDAK HALKINA

Pek çok vatandaş sosyal medya üzerinden plaja giremediklerini yazıp Zonguldak Belediyesini protesto ederken keçi yollarından, patikalardan geçerek Orta Kapuz ya da Tersane plajlarına gitmek zorunda kalan vatandaşlar can güvenliklerinin tehlikede olduğunu belirterek, duruma adeta isyan etti. O yollardan geçen bir vatandaşın geçtiğimiz günlerde düşerek yaralandığını ifade eden vatandaşlar “Halkın can güvenliğini hiçe sayan bir belediye mi olur” sorusunu yöneltti. Kamuoyunu bu konuda duyarlılığa davet eden vatandaşlardan bazılarıysa, “Yazık bu Zonguldak halkına” diye hayıflanarak, bu konuda sessiz kalan basını da kınadı. (Haber Merkezi)