Zonguldak Metropoliten Belediyeler Birliğinin Kozlu Kızılcakese sınırları içinde, binlerce ağacın bulunduğu bir doğal alanda hayvan barınağı yapmak için başlattığı çalışma köylülerin tepkisine neden oldu. Barınak için binlerce ağacın kesileceğini söyleyen köylüler, buna izin vermeyeceklerini söyledi.

 

Zonguldak Metropoliten Belediyeler Birliği, Kozlu Kızılcakese köyü içinde, sokak hayvanları için Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapımı kararı aldı. 30 bin metrekare alanda, 7 bin metrekare kapalı alana sahip olacak merkezin, binlerce ağacın bulunduğu doğal orman içinde yapılacak olması köylülerin tepkisine neden oldu. Hiç kimsenin kendilerinden daha fazla hayvanları sevemeyeceğini söyleyen köylüler, yer seçiminin son derece yanlış olduğunu söyledi.

 

BİNLERCE AĞAÇ KESİLİP HOBİ BAHÇESİ YAPILACAK

İçinde kefe restorandan, yöresel ürün satış noktasına, eğitim-etkinlik binasından çocuk parkına kadar pek çok birimin yer alacağı tesiste, bir de hobi, bahçeleri bulunuyor. Son zamanlarda her yerde t-yaygınlaşan bahçelerin, binlerce ağacın kesilerek elde edilen alanda kurulacak olması tepkilerin daha da büyümesine neden oluyor.

 

BİNLERCE AĞACIN BULUNDUĞU DOĞAL ORMANDA NEDEN ISRAR EDİLİYOR

Köylüler adına konuşan Kızılcakese Köyü Muhtarı Nedim Kaymak, “Biz köyümüzün en güzel yeri olan ve tüm Zonguldak ve Kozlu halkınca piknik ve dinlenme alanı olarak da kullanılan bu ormanda böyle bir tesisin kurulmasına kesinlikle razı değiliz. Yetkililerin alternatif olarak pek çok yer varken, burada ısrar etmelerini anlamakta güçlük çekiyoruz. Burada binlerce ağacı kesecekler. Hayvanları bizden fazla kimse sevemez. Ama ağaçları yok ederek hayvan barınağı yapılır mı? Onca itirazımızı var” dedi.

 

DEDİĞİM DEDİK DİYEN YETKİLİLER İTİRAZLARIMIZI DİKKATE ALMIYOR

Tüm yetkililere köylülerin barınağı istemediğini bildirdiğini söyleyen Kaymak, sözlerini, “İl Genel Başkanı Necdet Karaveli de, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş da, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da söylediğimiz hiçbir sözü dikkate almıyor. Dediğim dedik diyerek bu doğal ormanın içine barınağı yapacaklarını söylüyorlar. Biz bu ağaçları koruyup, köyümüzün doğasının bozulmasına izin vermeyeceğiz. Gitsinler üzerinde ağaçların olmadığı bir yeri bulsunlar” diyerek tamamladı. (Haber Merkezi)