Zonguldak'ta Mithatpaşa tünelinde çalışmaların sona yaklaşmasıyla birlikte tünelin bağlık çıkışında yıllardır atılan yüklü miktarda dinamitlerin etkisiyle yeni bir mağara uzantısı gün yüzüne çıktı. Mahalle sakinleri, yol yapım çalışmaları yapılırken, sarkıt ve dikitleriyle doğa harikası olan Bağlık mağarasının heba edilmemesini istedi.  

               

Zonguldak Belediyesine ait Bağlık'ta eski asfalt tesislerinin yanını da bulunan ve Mithatpaşa tünelinin giriş kısmının yaklaşık on metre uzaklığındaki  mağaranın Sarkık ve Damlataşları görüntüsüyle adeta göz kamaştırırken Gökgöl mağarası gibi bu mağaranın da turizme kazandırılması isteniyor.

Mağaranın turizme kazandırılmasını isteyen mahalle sakinleri şunları belirtti:

“Bağlık mevkisinde bulunan  mağara buradan başlayıp, yaklaşık bir kilometre uzaklığında olan Kapuz plajına mağara içersinde oluşan sular akmaktadır. Geçmişi tam olarak bilinmeyen görüntüsü ile doğa harikası mağaranın içinden su geçiyor, mağaranın çok soğuk olmasıyla birlikte bu güne kadar kimse girmedi. Bu mağaranın uzman ekiplerce incelenip turizme kazındırılmasını istiyoruz. Yol çalışmaları yaparken bu doğa harikası mağaranın heba edilmesine gönlümüz razı değil. Yetkililerin bu konuya el atmasını istiyoruz"