Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, çevreyi korumanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi.

Vali Tutulmaz, mesajında, şunlara değindi:

"1972 yılında Birleşmiş Milletlerin girişimiyle, ülkemizin de katılımıyla toplanan Çevre Konferansı, çevre sorunlarıyla uluslararası düzeyde mücadelede önemli bir başlangıç olmuştur.

Çevre bilincinin oluşturulması, farkındalık yaratılması ve çevrenin korunması amacıyla 5 Haziran günü “Dünya Çevre Günü” olarak kabul edilmiş ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlanmıştır.

Dünyamızın boğuştuğu çevre sorunları, insan sağlığını önemli ölçüde tehdit etmekte, doğal dengeyi bozmakta, karşı karşıya kaldığımız bu olumsuzluklar bizlere ve ülkelere pek çok görev ve sorumluluklar yüklemektedir.

Unutmayalım ki doğayı ve çevreyi korumak, çevre konusunda duyarlı olmak, gelecek nesillere güzel ve temiz bir çevre bırakmak için çaba göstermek bizlerin ortak görev ve sorumluluğu olduğu kadar bir vatandaşlık görevidir. Sağlıklı, yaşanabilir, sürdürülebilir, temiz bir çevre konusunda atacağımız her adım çocuklarımızın geleceğinin güvencesi olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nün, çevre sorunları konusundaki toplumsal farkındalığın ve çevre bilincinin artmasına katkı sağlayacağını inanıyor, yaşanabilir bir çevre için “sıfır atık” derken, Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, saygılar sunuyorum"