Kısa adı MEDEM olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Medeniyet Araştırmaları ve Değerler Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi, Zonguldak’ta faaliyet gösteren STK ve Kamu kuruluşlarıyla ortak projeler geliştirmek için yeni işbirliği protokolleri imzaladı. Bu kapsamda son olarak İl Müftülüğü ve Erdemir Anadolu Lisesi ile yapılan işbirliği protokolleri çerçevesinde öğrencilere değer odaklı eğitimler verilip, etkinlikler yapılacak.

Yapılan işbirlikleri hakkında bilgi veren MEDEM Müdürü Öğretim Görevlisi Elif Gür, şuana kadar pek çok kuruluşla işbirliği yaptıklarını belirterek; amaçlarının lise ve üniversite öğrencilerine yönelik alanlarında uzman hocalar tarafından değer odaklı faaliyet yürütmek olduğunu belirtti.

 “Toplum odaklı çalışmalar yürütüyoruz”

Her alanda işbirliklerine önem verdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı protokollerle ilgili şunları söyledi: “Üniversite olarak bilimde, sanatta, edebiyatta ve hayatın her alanında toplum odaklı çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda gerek kamu kurum ve kuruluşlarıyla gerekse Sivil Toplum Kuruluşlarıyla işbirliklerine önem veriyoruz. Öğrencilerimizin ve Zonguldak halkının kültür ve medeniyet konusunda farkındalığının arttırmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu konuda bizleri her zaman destekleyen Zonguldak Valiliğimize şükranlarımı sunuyorum. İşbirliği çalışmalarında görev alan kurum kuruluşlara ve akademisyenlerimize başarılar diliyorum.”(Haber merkezi)