Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine yeni açılan bölümler için öğrenci alınmasına yönelik Rektörlüğümüz tarafından yapılan teklif, 21 Mart 2019 tarihli Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısı’nda uygun görüldü.

Üniversitenin Rektörlük Senatosunun sunduğu ve Yüksek Öğretim Kurulu tarafından uygun görülen teklif neticesinde, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında, Alaplı Meslek Yüksekokulu’nda yeni açılan Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programına 30, Elektronik Teknolojisi Programına 30, Makine Programına 40, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programına 30 öğrenci; Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu’nda yeni açılan Gıda Teknolojileri Programına 30 ve Kimya Teknolojisi Programına 30 öğrenci alınacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı “Üniversitemiz gelişmeye, güzelleşmeye devam ediyor. Açılan yeni bölümlerimize alınacak öğrencilerle birlikte Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi daha da büyüyecek.  Kararın başta üniversitemize sonra da tüm Zonguldak’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.