Kendilerini genç “Çapulcular” olarak adlandıran gönüllü üniversite öğrencileri, maddi imkânlarının yetersiz oluşu nedeniyle dershanelere, kurslara gidemeyen, özel ders alamayan öğrenciler için bir araya geldi. Maddi imkanları yetersiz olan öğrencilerin okul eğitiminin dışında herhangi bir eğitim alamadığı bu sistemde bütün öğrencilerin aynı sınava tabi tutulduğunu belirten üniversite öğrencileri, eğitimin parasız olması gerektiğine atıfta bulunuyor.

 

VELİLER İSTEDİKLERİ ZAMAN ZİYARET EDEBİLECEK

Emekçi Kadınlar Derneği'nin de desteğiyle her pazar ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine,

Türkçe, Matematik gibi temel derslerin yanında karikatür, müzik, resim gibi kültür dersleri de verilecek. Dernekteki sınıflar, sınıf düzeylerine ve ders bölümlerine göre ayrılacak. Öğrencilerin güvenliği için ise velilerle yıl boyu düzenli toplantılar yapılacak. Veliler istedikleri zaman derneği ziyaret ederek çalışmaları gözleyebilecek.

 

EĞİTİM TEMEL BİR HAKTIR

Çapulcular, bu projede öncelikli amaçlarının, maddi imkanlarının yetersizliğinden dolayı ders alamayan  çocukların eksikliklerini gidermek, eğitimin temel bir hak olup parasız olması gerektiğini savunmak, parayla eğitimin kalitesinin belirlenmesine karşı olduklarına vurgu yapmak olduğunu belirtiyor. Hedeflerin çocukları ezberci eğitimden uzaklaştırıp, bilimsel nitelikli eğitme ve kültür sanata yöneltmek olduğunu söyleyen Çapulcular çalışmalara önümüzdeki haftalarda başlanılacağını ve gönüllü bütün insanlardan destek beklediklerini dile getiriyor. (Gül Kaplan)