Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı(PYBS) başladı.

 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıfların girdiği sınavı öncesi, veliler okul önlerinde çocuklarının heyecanına ortak oldu. Kimi çocuğu için dua etti kimisi ise sessizce beklemeyi uygun gördü. Kimi veliler de büyük telaş yaşadı.

120 dakika sürecek sınav nedeniyle Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önü yoğun kalabalığa sahne oldu. Veliler çocuklarının sınav başarısı için dua etti.    

FUAT'IN GÖZYAŞLARI...

Sınav heyecanından kimliğini unutan öğrenci vakaları bu sınavda da yaşandı. Fuat Ş, isimli bir öğrenci kimliğini evde unutunca, aile büyük panik yaşadı. Fuat ve ailesi, diğer velilerin yönlendirmesiyle sınavda geçici kimlik vermesi için görevlendirilen Valilik Nüfus Müdürlüğü’ne koştular. Ancak öğrenci, Nüfus Müdürlüğü’nden göz yaşı dökerek çıktı. Çünkü aile bürokratik engele takıldı. En heyecanlı günleri kabusa döndü.

HANİ YARDIMCI OLACAKTINIZ?

Fuat’ın annesi, Halkın Sesi‘ne yaptığı açıklamada, “Çocuğa hatırlatmama rağmen kimliğini evde unuttu. Sağ olsun bir veli arabasıyla bizi valiliğe getirdi. Kimlik alıp sınava yetiştirmek için çok uğraştık. Ama Nüfus Müdürlüğü'nden kimlik alamadık. Görevliler, bankaya 22 TL para yatırılmadığı için geçici kimliği çıkartmadı. Bu işlem için para yatması gerekiyormuş. Bir işlem yapılması gerekiyormuş daha önceden. Bizim gibi iki çocuk daha mağdur oldu” dedi.

Sınava giremeyen Küçük Fuat ise gözyaşlarına boğuldu.

Çocukların sınav günü mağdur edilmesine veliler tepki gösterdi.

Haber-Foto: Abdullah Karabacak