Mustafa ÖZDEMİR
ÖZEL HABER 

15 Temmuz darbe girişiminden ders çıkarmamışa benzeyen AKP iktidarının tarikatlarla olan dirsek teması devam ediyor. Tarikat ve cemaatleri "oy deposu" olarak gören AKP, FETÖ örgütüyle kol kola yürüyerek düştüğü hatada ısrar ediyor. Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere birçok bakanlıkta dini vakıf, cemaat ve onların uzantısı olan tarikatlarla işbirliğine giden hükümet bilimsel eğitim yerine gerici faaliyetlere hız verdi. 

TARİKATLAR SINIFLARA GİRDİ

 Geçmişte aralarından şu sızmayan Gülen, Furkan ve Adnan Oktar cemaatlerine yönelik yapılan operasyonları “cemaatlerle mücadele” olarak millete yutturmaya çalışan iktidar, kendisine yakın tarikatlara Milli Eğitim Bakanlığı'na(MEB) bağlı okullarda "Değerler eğitimi" başlığı altında etkinlik izni veriyor. Okullaşmayı imam hatipler üzerinden yürüten Bakanlık; Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ve Nur Cemaati gibi oluşumlarla çok sayıda protokol imzaladı. Gülen cemaatinden boşalan kadroları farklı tarikat mensuplarıyla dolduran AKP iktidarı, tarikat üyelerini sınıflara kadar soktu. Protokol kapsamında 22 Ağustos Pazar(dün) günü Zonguldak'ta da tarikat uzantısı bir derneğe devlet okulunun kapısı sonuna kadar açıldı.

ERKEKLER GİREMEZ...
FOTO-VİDEO YASAK!

Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü, tarikat ve cemaatlerle imzalanan protokol kapsamında Nakşibendi tarikatının  Erenköy Cemaati tarafından kurulan Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'na bağlı Gülberenk Değerler Eğitimi Derneği'ne Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir okulu tahsis etti. Zonguldak Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu Lisesi(Eski Fatih Koleji) Tiyatro Salonunda pazar günü saat 13.00'de başlayan etkinliğe gazeteciler ve erkekler alınmadı. Fotoğraf ve video çekiminin yasak olduğu etkinlikte 5 ila 10 yaşlarındaki çocuklara "Kovanda bal programı" adı altında eğitim verildi. İlkokul çağındaki çocuklar ve annelerinin katıldığı etkinlik sırasında çekim yapan velileri ve içeri gizli giren Halkın Sesi'nin kadın muhabiri fotoğraf çektiği için görevliler tarafından hemen uyarıldı.

CEVAPSIZ SORULAR

Halkın Sesi, tarikatların uzantısı olan vakıf ve derneklerin okullara kadar girmesinin arkasında yatan gerçekleri kamuoyu adına soruyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatında olmayan bir eğitim devlet görevlisi tarafından değil de neden tarikat uzantıları tarafından veriliyor? Bütçeden aslan payını alan Diyanet'e bağlı imamlar yattığı yerden maaş alırken, "değerler eğitimi" vermek tarikatlara mı kalıyor? Eğer herşey yasal ve yasa dışı bir içerik yoksa etkinlikler neden basına kapalı yapılıyor? Etkinliğe neden sadece anneler katılabiliyor da babalar katılamıyor? Etkinliklerde çocuklara  ne eğitimi veriliyor ki video ve fotoğraf çekilmesine izin verilmiyor? Yarın birgün sözde eğitim veren adı geçen cemaat darbe girişimine yeltenirse bunun hesabını kim verecek?