Halkın Sesi’nin ‘’Eğitim Camiası Tosun’dan Cevap Bekliyor’’manşetiyle kamuoyuna duyurmuş olduğu haber sonrası Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün sessizliğini koruması kafalarda ciddi soru işaretleri oluşturdu.

Usulsüz lojman tahsisleri ve ihalesiz lojman onarımları yaptırdığı gibi ciddi iddialar ile karşı karşıya kalan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’un bu iddialara kulak tıkaması eğitim camiasındaki huzursuzluğun boyutunu tırmandırmaya başladı. Eğitim sendikası temsilcilerinin de, konunun açıklığa kavuşmasının eğitim camiası içerisindeki çalışma barışının daha da fazla bozulmaması adına önemli olduğunu ifade ettiler.

KURSİYERLER İSYANDA: BAŞARI ORANI %50 ALTINA DÜŞTÜ..

Öte yandan haber merkezimize ulaşan bilgilere göre ‘’Ali Tosun’un Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandıktan sonra özellikle sürücü adaylarına yönelik uygulamalı sınavlarda ciddi anlamda zorlaştırma getirildiği ve birçok kişinin dosya yakmak ile baş başa olduğu iddia edildi.Geçmiş dönemde il geneli başarı ortalaması %70 üzerinde iken %50’lerin altına kadar gerilediği öğrenildi. Sınavların zorlaşması ile sürücü adaylarının ekonomik olarak ciddi bir ekonomik külfet ile baş başa kalmış olması sürücü adayları tarafından tepki ile karşılanmakta.

BAŞARISIZLIK KURSİYERE EKONOMİK YÜK,

İDARECİYE İSE GELİR OLARAK GERİ DÖNÜYOR?

Sürücü kursu sınavlarında İl Milli Eğitim Müdürü’nün komisyon başkanı olarak yer aldığını söyleyen konunun uzmanları,il müdürlerinin sınav başına hatırı sayılır bir gelir elde ettiğini ifade ettiler.Ali Tosun dönemi öncesinde %70 oranlarında olan başarı ortalamasının bu denli ciddi düşüşünün altında yatan sebep kamuoyu tarafından merak edilmekte?

KAMUOYU ADINA TEKRAR SORUYORUZ?

-Öğretmenlere tahsis edilen lojmanlar için herhangi bir ilana çıkılıp başvuru alındı mı?

-Başvuru alındı ise ayırt etmeksizin herkese duyuru yapıldı mı?

-Sözleşmeli öğretmenlere lojman tahsisi yapıldı mı? Yapıldı ise tahsis için puanı yetti mi?

-Devletin en üst perdeden kamuda tasarruf uygulanması talimatı verdiği bir dönemde İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Bahçelievler mahallesinde kendisi için onarılmış bir lojman olmasına rağmen Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde bulunan lojman için üstelikte ihalesiz bir şekilde onarıma başlatılması talimatını vermiş midir?

-Ali Tosun’un İl Müdürlüğü’ne gelmesinin ardından sürücü kursiyerlerindeki başarı oranının ciddi şekilde düşmüş olmasının altında yatan sebep nedir?

-Sürücü kursları eğitim kalitesini mi düşürdü? Eğer sebep bu ise sürücü kurslarının denetiminden sorumlu olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu başarısızlığın sebeplerini araştırıp gerekli yaptırımları yerine getirmiş midir?